ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν έχουν τσίπα! Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη 13η σύνταξη

Δεν έχουν τσίπα! Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη 13η σύνταξη

Δεν του έφτανε η βουλευτική αποζημίωση των 6.000 ευρώ και εισέπραξε και το βοήθημα Τσίπρα ως... χαμηλοσυνταξιούχος!

Την ώρα που ο ελληνικός λαός γονατίζει από τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε να πάρει το εφάπαξ επίδομα που έδωσε η κυβέρνηση τα περασμένα Χριστούγεννα.

Όπως αποκάλυψε το Star, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί ως εργαζόμενος, πήρε το εφάπαξ βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση σε όσους λάμβαναν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ. Φυσικά ο ίδιος λαμβάνει το βουλευτικό επίδομα που αγγίζει τις 6.000 ευρώ.

Το Star επισημαίνει ότι έχει στα χέρια του έγγραφα με την αλληλογραφία μεταξύ του βουλευτή και του συνδικαλιστικού του φορέα, στην οποία ο ίδιος ουσιαστικά λέει ότι θα πάρει το επίδομα, αλλά θα το διαθέσει στο ταμείο ανέργων και αλληλεγγύης του συνδικαλιστικού του φορέα.

Για τον συγκεκριμένο βουλευτή, έχει ανασταλεί πλήρως η καταβολή της σύνταξης αφού παίρνει την βουλευτική αποζημίωση που φτάνει τα 6.000 ευρώ. Όμως ο οργανισμός που εργαζόταν κατέβαλλε στους ασφαλισμένους του μικρό επικουρικό βοήθημα, η καταβολή του οποίου δεν αναστέλλεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, το σύστημα που εκλήθη να υπολογίσει ποιοι θα πάρουν το βοήθημα, λαμβάνει υπόψιν τις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές και δεν βλέπει ότι αυτές αποτελούν ένα μικρό τμήμα μιας μεγάλης σύνταξης που έχει κοπεί γιατί ο συνταξιούχος παραμένει επαγγελματικά ενεργός και εισπράττει και το μισθό του.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τέτοιο επίδομα μπορεί να έχουν πάρει χιλιάδες που δεν το δικαιούνταν.

Σχετικές ειδήσεις