ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοκρατική Ευθύνη: Αυτό είναι το νέο κόμμα του Αλέκου Παπαδόπουλου

Δημοκρατική Ευθύνη: Αυτό είναι το νέο κόμμα του Αλέκου Παπαδόπουλου

Η πολιτική κίνηση που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2016 μετεξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα, μέσα από τη διήμερη διαδικασία κατά την οποία εξέλεξε τα όργανά της και πιο συγκεκριμένα τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Γενικό Συμβούλιο.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας διεξήχθη το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Ευθύνης.

Σε μία δομή με πρακτική σημασία αλλά και πολύ έντονο πολιτικό συμβολισμό, η Δημοκρατική Ευθύνη ορίζει άλλον πρόεδρο, εγγυητή της εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος και άλλο Γενικό Γραμματέα, δηλαδή πολιτικό επικεφαλής και υποψήφιο πρωθυπουργό.

Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Βασίλης Παυλίδης, οικονομολόγος από τη Θεσσαλονίκη, ενώ Γενικός Γραμματέας ο Θωμάς Παπαλιάγκας, δικηγόρος από τη Λάρισα.

Παρών στη διαδικασία ήταν και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος ο οποίος δεν συμμετέχει σε θέσεις ευθύνης αλλά στηρίζει ενεργά το εγχείρημα. Όπως επεσήμαναν τα στελέχη του νέου κόμματος, η Δημοκρατική Ευθύνη ανήκει στον χώρο του προοδευτικού κέντρου και υποστηρίζει ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα αποκαθιστά τις κοινωνικές αδικίες, θα ευνοεί τη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς και θα εγγυάται ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Παράλληλα, αναγνωρίζει ότι η διέξοδος στο πρόβλημα της χώρας δεν μπορεί να ανοιχτεί με παλιά εργαλεία από παλιούς ανθρώπους αλλά μόνο από ανθρώπους της εποχής.

Η οργανωτική σύνθεση της Δημοκρατικής Ευθύνης είναι η ακόλουθη:

Γενικός Γραμματέας και πολιτικός επικεφαλής: Θωμάς Παπαλιάγκας, δικηγόρος, ιδρυτικός εταίρος δικηγορικής εταιρείας

Πρόεδρος: Βασίλης Παυλίδης, οικονομολόγος.

Αντιπρόεδροι: Αναστάσης Καραμπογιάς - δικηγόρος, Σπύρος Ζαφείρης - επιχειρηματίας logistics.

Μέλη Εκτελεστικού: Σαββίδης Βασίλης, Διεθνολόγος, πρώην στέλεχος ΟΗΕ, Αθανάσιος Γραμμένος, Διδάκτορας διεθνών σχέσεων, Δημήτρης Γκιόκας, Οικονομολόγος, Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστημίου Πειραιώς, Γιάννης Μητλιάγκας, σύμβουλος επιχειρήσεων, Σαράντος Ψυχάρης, καθηγητής και πρώην πρόεδρος ΑΣΠΑΙΤΕ, Πασχάλης Βλάχος, διευθυντής διεθνών συμβάσεων μεγάλης πολυεθνικής, οικονομολόγος, Γλυκερία Καρρά, Διδάκτωρ Θεωρητικής Φυσικής, πρώην τραπεζικό στέλεχος, Θανάσης Σκαλτσώνης, γεωπόνος, σύμβουλος αγροτικής ανάπτυξης, Περικλής Γκουντόπουλος, ψυχίατρος, Κατερίνα Γαργάλα, δικηγόρος, Παναγιώτης Δραγουμάνος, οικονομολόγος, στέλεχος επιχειρήσεων.