ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλήτευση Παππά και προέδρου ΔΕΗ στη Βουλή ζητά η ΝΔ

Κλήτευση Παππά και προέδρου ΔΕΗ στη Βουλή ζητά η ΝΔ

Ειδήσεις | Νίκος Παππάς: Η Νέα Δημοκρατία, με έγγραφο αίτημα που κατέθεσε σήμερα, Τρίτη (04/04/2017) ζητά να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο κ. Παππάς καλείται να ενημερώσει για το σκοπό της επίσκεψής του στη Βενεζουέλα με το δικηγόρο, ειδικό για τις offshore, κ. Αρτεμίου. Επίσης, καλείται να ενημερώσει για το ταξίδι στην Καραϊβική με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία κ. Χαλίλ.

«Εκεί ο κ. Παππάς θα πρέπει να εξηγήσει πώς και γιατί θεωρεί ότι “ουδέν μεμπτόν” υπάρχει στο να κυκλοφορεί με έναν επιχειρηματία ο οποίος ερευνάται για βαρύτατα αδικήματα από τις αμερικανικές Αρχές», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

Εξάλλου, η ΝΔ επιθυμεί την κλήτευση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως ο κ. Παναγιωτάκης «καλείται να ενημερώσει για τις αρνητικές εξελίξεις που οδηγούν στην απαξίωση της ΔΕΗ και φέρνουν την επιχείρηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης». Προσθέτει επίσης ότι ο κ. Παναγιωτάκης καλείται να ενημερώσει για τη διερεύνηση των ευθυνών, που υπάρχουν σε επιχειρησιακό και πολιτικό επίπεδο.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις επιθέσεις σε αυτούς που αποκαλύπτουν την αλήθεια. Μια Κυβέρνηση σε αποδρομή και ηθικά διάτρητη δεν μπορεί να τρομοκρατήσει κανέναν», τονίζει σε υποσημείωσή της η ΝΔ.