ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Γαβρόγλου εναντίον Μητσοτάκη: Κάνε αντιπολίτευση για άλλα και όχι για την Παιδεία

Επίθεση Γαβρόγλου εναντίον Μητσοτάκη: Κάνε αντιπολίτευση για άλλα και όχι για την Παιδεία

Δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τα όσα καταλόγισε νωρίτερα την Τρίτη (04/04/2017) μέσω twitter για το «αλαλούμ» στις Πανελλήνιες - Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017, άσκησε από τη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

«Επιμένω, ο κ. Μητσοτάκης έχει θεσμικό ρόλο, θα παρακαλούσα πολιτικά και κοινωνικά να σταματήσει αυτού του τύπου τις ανακοινώσεις. Μπορεί όποιος επιθυμεί να πάρει τηλέφωνο στο γραφείο μου και να του δώσω έναν κατάλογο θεμάτων, για τα οποία μπορεί να μας κάνει αντιπολίτευση. Υπάρχουν άλλα σοβαρότερα θέματα που μπορείτε να κάνετε αντιπολίτευση, αυτό ας το αφήσουμε έξω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Σήμερα έγινε κάτι πολύ δυσάρεστο. Το δυσάρεστο είναι μία ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη για το θέμα των πανελληνίων. Θεωρώ ότι δεν αρμόζει στον ρόλο του. Ο κ. Μητσοτάκης είναι θεσμικός παράγοντας. Είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι ο όποιος βουλευτής, ο όποιος υπουργός. Είναι πάνω από τους υπουργούς. Όταν ο κ. Μητσοτάκης μπαίνει σε αυτόν τον χορό της συσκότισης, κάνει κακό και δεν του αρμόζει στον ρόλο του, επιμένω», είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Και πρόσθεσε: «Τον κ. Μητσοτάκη τον θυμόμαστε όταν πήγαινε στα σχολεία πέρυσι τον Μάιο και έλεγε πόσο απαράδεκτη είναι η ολοκλήρωση του ολοήμερου σχολείου. Ότι γενικεύσαμε το ολοήμερο και "κοιτάξτε τι γίνεται κ.λπ.". Ότι η αναβάθμιση που έκανε η κυβέρνηση ήταν υποβάθμιση. Επίσης, υπήρξαν ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ για κομματικές τοποθετήσεις στην κεντρική επιτροπή εξετάσεων. Τα θυμάστε αυτά πέρυσι; Αυτά βοήθησαν τις εξετάσεις; Βοήθησαν το κλίμα; Έγινε η φασαριούλα που έπρεπε να γίνει και μετά απεδείχθη τίποτα».

«Δεν αρμόζει στον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι κρίμα που μόνο το 1/3 μίας σελίδας είναι τα εκπαιδευτικά στις μνημονιακές υποχρεώσεις», συνέχισε ο υπουργός Παιδείας.

ΝΔ – Κεραμέως: Δεν μπορείτε να ασκείτε λογοκρισία

Απαντώντας στον κ. Γαβρόγλου, η αρμόδια τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Με όλον τον σεβασμό, νομίζω δεν μπορείτε, ούτε εσείς, ούτε κανείς να ασκεί λογοκρισία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είναι θεσμικό όργανο. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι "το ράβε ξήλωνε" γιατί τη μία ημέρα ανακοινώνεται ότι ανοίγει το πεδίο και επιτρέπεται η δήλωση πέμπτου μαθήματος, την επομένη αφήνετε να εννοηθεί ότι πλέον δεν ισχύει αυτό. Μία ημέρα λέτε ότι δεν αλλάζει η μείωση των εισακτέων, μετά από δύο ημέρες ανακοινώνετε ότι αλλάζει αυτή η μείωση των εισακτέων».

«Αυτή η σύγχυση δεν βοηθά, δεν κάνει καλό στην κοινωνία. Εμείς, αν θέλαμε να κάνουμε αντιπολίτευση, θα είχαμε κάνει άλλα πράγματα. Θα είχαμε ζητήσει σύγκληση επιτροπής αμέσως, θα είχαμε καταθέσει επίκαιρη. Δεν το κάναμε και νομίζω ότι έχουμε αποδείξει, ως πολιτική δύναμη, ότι στα θέματα της παιδείας βλέπουμε πάνω και πέρα από κόμματα. Και εμείς έχουμε συνεργαστεί και δεν είμαστε "όχι σε όλα" όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου πρέπει συμφωνούμε».

Η κ. Κεραμέως επισήμανε, ακόμη, ότι υπήρξαν αντιφατικές δηλώσεις αναφορικά με τον αριθμό των εισακτέων, τις επαναληπτικές εξετάσεις και το πέμπτο μάθημα, που δυναμιτίζουν ένα κλίμα, ήδη, τεταμένο. «Εγείρουμε προβληματισμό, ως προς αντιφατικές δηλώσεις, που, δυστυχώς, δυναμιτίζουν ένα κλίμα πολύ τεταμένο. Όμως, η ΝΔ, βάζουμε τα παιδιά, τους μαθητές και την παιδεία πάνω από όλα», υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων