Πρωτομαγιά 2017 - ΔΗΜΑΡ: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανεργίας

Πρωτομαγιά 2017 - ΔΗΜΑΡ: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανεργίας

Πρωτομαγιά | Ειδήσεις: «Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μία περίοδο που κυριαρχεί η δογματική λιτότητα, η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και η αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα (01/05/2017), τονίζοντας ότι «οι συνεχείς βίαιες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών καθιστούν αναγκαίο τον αγώνα για την διεκδίκηση αυτονόητων κεκτημένων κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων».

Αναφέρεται στην αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από ένα υγιές παραγωγικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης ως πρώτη προτεραιότητα, ώστε «να μην υπάρξουν "χαμένες γενιές"» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντί για πολιτικές μείωσης της ανεργίας και βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων πράττει το ακριβώς αντίθετο».

«Η αντιμετώπιση της ανεργίας όμως δεν είναι απλά μια κοινωνική αναγκαιότητα αλλά μια εθνική πολιτική προτεραιότητα. Για αυτό η μόνη λύση είναι η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, ώστε να ασκηθούν προοδευτικές πολιτικές χωρίς λαϊκισμούς, υπέρ των εργαζομένων και της κοινωνίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για την Πρωτομαγιά