ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ξορκίζει» τον ανασχηματισμό ο Τσίπρας: «Τώρα τρέχουμε»

«Ξορκίζει» τον ανασχηματισμό ο Τσίπρας: «Τώρα τρέχουμε»

«Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ άλλοτε σε μία ουσιαστική διευθέτηση του χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Παιδείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η διευθέτηση του ελληνικού χρέους είναι «ρητή υποχρέωση των εταίρων μας, διότι εμείς έχουμε βγει από το κάδρο και η μπάλα τώρα είναι στο δικό μας γήπεδο».

Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα μετά το πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ανέφερε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως η κυβέρνηση είναι στοχοπροσηλωμένη» στην επίτευξη συμφωνίας στις 22 Μαϊου.

«Τα μέτρα τα απαίτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αν δεν έχουμε συμφωνία για το χρέος, το ΔΝΤ δεν μετέχει στο πρόγραμμα, άρα δεν υπάρχει απαίτηση για τα μέτρα», σημείωσε.

«Θα μου επιτρέψετε να μη δώσω λεπτομέρειες για τις συζητήσεις που διεξάγονται, αλλά διεξάγονται συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Και θα διεξάγονται μέχρι τις 22 του Μάη. Μέχρι το κρίσιμο Eurogroup. Είναι η πρώτη φορά στα χρόνια της μνημονιακής περιπέτειας που κλείνουμε μία αξιολόγηση και δεν εφαρμόζουμε μέτρα για να πάρουμε χρήματα, αλλά παίρνουμε χρήματα και δεσμευόμαστε για την εφαρμογή των μέτρων στην επόμενη περίοδο, υπό τον όρο ότι θα έχουμε βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Αυτό δεν είναι ένα σχήμα λόγου είναι μία πραγματικότητα».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου έδειξε αισιοδοξία για την επίτευξη των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων λέγοντας πως θα εφαρμοστεί το σύνολο των αντιμέτρων το 2019 και το 2020. «Η μη εφαρμογή των αντιμέτρων ανήκει πλέον στη σφαίρα της φαντασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα του ανασχηματισμού που πλανάται το τελευταίο διάστημα. ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται ανασχηματισμό, «κάναμε πρόσφατα, τώρα είναι ώρα να τρέξουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις