Διοικητικοί Δικαστές: Δεν θα δεχθούμε νέες περικοπές στο μισθολόγιο - Άδικα τα νέα μέτρα

Διοικητικοί Δικαστές: Δεν θα δεχθούμε νέες περικοπές στο μισθολόγιο - Άδικα τα νέα μέτρα

Για «4ο μνημόνιο» που περιλαμβάνει άδικα μέτρα για εργαζόμενους και συνταξιούχους κάνουν λόγο οι διοικητικοί δικαστές και προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι «θα αντιδράσει αναλόγως σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών».

Με σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών επισημαίνει ότι «για μία ακόμη φορά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με άδικα μέτρα (4ο μνημόνιο) που θίγουν με ιδιαίτερη ένταση τους μισθούς,  τις συντάξεις και τις παροχές υγείας και πρόνοιας». Μεταξύ των μέτρων, αναφέρει η Ένωση, περιλαμβάνεται και «ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων» και συνεχίζει: 

«Η Κυβέρνηση εντάσσει σε αυτά και το κατά τα άρθρα  26, 87 παρ. 1 και 88 παρ. 2  του Συντάγματος μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και, με βάση όσα μέχρι τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχεδιάζει νέες περικοπές σε αυτό, παρά τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις  Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας  με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές προηγούμενες μειώσεις που έγιναν με τον ν. 4093/2012. Η Ένωση  Διοικητικών Δικαστών δεν θα  αποδεχθεί την παραβίαση των εν λόγω δικαστικών αποφάσεων.  Δηλώνει ότι θα αντιδράσει αναλόγως σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και δεν θα δεχτεί επ’ ουδενί τη δημιουργία δικαστικών λειτουργών δύο ταχυτήτων».