ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια (vid)

Βουλή: Ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια (vid)

Μεγάλη ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας (15/05/2017) στη Βουλή κατά τη συζήτηση στις Επιτροπές για τη νέα συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΣΕ «ΑΡΕΝΑ» ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκλήθηκε απίστευτη ένταση ανάμεσα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, σημειώθηκε χειροδικία ανάμεσα στους δύο βουλευτές.

Δείτε εδώ το βίντεο με το απίστευτο επεισόδιο

Κατά πληροφορίες, πάντα, το επεισόδιο φαίνεται ξεκίνησε όταν ο κ. Κασιδιάρης μιλούσε από τα έδρανα με τον κ. Δένδια να περνά από μπροστά του, προκειμένουν να βγει έξω από την αίθουσα.

«Μην περνάς από μπροστά μου δεν βλέπεις ότι μιλάω», φέρεται να είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης, με τον Νίκο Δένδια να σταματά και να του ζητά το λόγο.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή που επανέλαβε: «Όταν μιλάω εγώ, ρε, δεν θα περνάς από μπροστά μου».

Τη στιγμή εκείνη, η κάμερα απομακρύνθηκε από το σημείο όπου σημειωνόταν η ένταση και ξαφνικά επικράτησε πανδαιμόνιο με βουλευτές να καταγγέλλουν ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον απώθησε βίαια και πως οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες τον «έλουσαν» με μπουκάλια με νερό.

Ο προεδρεύων της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, ζήτησε αμέσως τη συνδρομή της Φρουράς του Κοινοβουλίου, ώστε να αποβληθεί από την αίθουσα της Ολομέλειας ο κ. Κασιδιάρης. «Φρουρά! Πού είναι η Φρουρά; Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης! Έξω! Μολύνετε τη Βουλή!».

Εξάλλου, ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ζήτησε από τον κ. Μπαλαούρα την καθολική αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα, με τον κ. Μπαλαούρα να λέει πως ο κ. Κασιδιάρης θα παραπεμφθεί στην αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Τι δήλωσε ο Νίκος Δένδιας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ζήτησε τον λόγο μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Ηλία Κασιδιάρη είπε ότι δεν προξένησε κανένα επεισόδιο, αλλά το αδίκημά του ήταν να περάσει μπροστά από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

«Ελπίζω ότι με αυτό το επεισόδιο, η κοινωνία θα κατανοήσει ότι η δημοκρατία δεν είναι πολίτευμα δεδομένο, αλλά χρειάζεται διαρκής μάχη, ώστε να επιτρέπει στο πολίτευμα αυτό να λειτουργεί», είπε ο κ. Δένδιας.

Και πρόσθεσε: «Παρά την τεράστια προσβολή, θα ήθελα να ελπίζω ότι το εις βάρος μου επεισόδιο μπορεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση του Νίκου Δένδια

Με απόφαση Βούτση αποβλήθηκε σύσσωμη η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Τελικώς, λίγο πριν από τις 14:00 έγινε γνωστό ότι ο κ. Μπαλαούρας αποφάσισε την αποβολή σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής από όλες τις συζητήσεις.

«Φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και τόνισε ότι επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι' αυτήν τη συμπεριφορά.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο.

«Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας από τα βουλευτικά έδρανα. Όπως πρόσθεσε, οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία της Βουλής.

Σχετικές ειδήσεις