ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΥΛΗ LIVE: Τέλος η Χρυσή Αυγή από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών

ΒΟΥΛΗ LIVE: Τέλος η Χρυσή Αυγή από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών

Στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξεως και Παραγωγής και Εμπορίου συζητείται το πολυνομοσχέδιο με τα νέα σκληρά μέτρα και τα αντίμετρα.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, προκλήθηκε πρωτοφανές επεισόδιο, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να χειροδίκησε εναντίον του βουλευτής της ΝΔ Νίκου Δένδια.

Όπως φαίνεται από το βίντεο του καναλιού της Βουλής, ο Ηλίας Κασιδιάρης αντέδρασε όταν πέρασε από μπροστά του ο Νίκος Δένδιας, ενώ μιλούσε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο κ. Κασιδιάρης απώθησε βίαια τον κ. Δένδια, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στην αίθουσα.

Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Μαϊου, έγινε γνωστό ότι ο προεδρεύων της συνεδρίασης, κ. Μπαλαούρας αποφάσισε την αποβολή σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής από όλες τις συζητήσεις.

«Φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και τόνισε ότι επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι' αυτήν τη συμπεριφορά.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο.

Σχετικές ειδήσεις