ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Θέμα χρόνου η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

Βουλή: Θέμα χρόνου η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

Βουλή | Πολυνομοσχέδιο: Η αντίστροφή μέτρηση για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τη νέα συμφωνία Αθήνας – δανειστών, έχει ξεκινήσει και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται αυτό να γίνει το βράδυ του Σαββάτου (13/05/2017).

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο προγραμματισμός της συζήτησης και επεξεργασίας του σχεδίου νόμου «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις», έχει, ήδη, ανακοινωθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με αυτόν, το νομοσχέδιο συζητείται στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές Δευτέρα και Τρίτη, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη συζητείται στην Ολομέλεια.

Οι τέσσερις κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση το μεσημέρι της Δευτέρας, 15 Μαΐου, για την έναρξη της συζήτησης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Παρασκευή (12/05/2017), ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, σχολίασε: «Σήμερα το πρωί, πήρα τις υπηρεσίες της Βουλής, έχουν εντολή -και έτσι ήταν από χθες, από τη Διάσκεψη των Προέδρων- από τις 16:00 σήμερα, να είναι stand by. Που σημαίνει ότι από τις 16:00 σήμερα έως το αργότερο, ενδεχομένως, αύριο το πρωί, Σάββατο, το νομοσχέδιο θα έχει κατατεθεί. Πιθανότερο είναι ότι θα κατατεθεί αργά, ίσως, το βράδυ».

«Αν κατατεθεί σήμερα θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, αν κατατεθεί αύριο, θα ψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή», διευκρίνισε ο κ. Κακλαμάνης.

Σχετικές ειδήσεις