ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αναδίπλωση» Ζαχαριάδη: Λεκτική υπερβολή τα περί συγκυβερνήσεως με την τρόικα

«Αναδίπλωση» Ζαχαριάδη: Λεκτική υπερβολή τα περί συγκυβερνήσεως με την τρόικα

Να... μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχείρησε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μετά το σάλο που ξέσπασε με αφορμή τη δήλωσή του πως «η τρόικα μας γράφει τα νομοσχέδια».

Μιλώντας σήμερα, Κυριακή (28/05/2017), στον ΣΚΑΙ, ανέφερε: «Γνωρίζω ότι η ατάκα και τα τσιτάτα επισκιάζουν το περιεχόμενο. Ο λόγος μου ήταν μεταφορικός, λεκτική υπερβολή για να περιγράψω τις συνθήκες».

Ερωτηθείς, ωστόσο, αν του... ξέφυγε η δήλωση, ο κύριος Ζαχαριάδης ήταν σαφής: «Δεν μου ξέφυγε, μίλησα μεταφορικά. Αν έγραφα κείμενο θα το έγραφα εντός εισαγωγικών».

Είναι απολύτως κατανοητό ότι οι διαπραγματεύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχουν και το στοιχείο της σύγκρουσης και του συμβιβασμού, πρόσθεσε και επέμεινε λέγοντας πως «η κυριολεκτική απεικόνιση αυτού που είπα είναι αναντίστοιχη της πραγματικότητας».

Είναι σαφές ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι δύσκολη, «μας έχουν βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι», είπε χαρακτηριστικά, αλλά «η κυβέρνηση προχωράει και με συγκρούσεις και με συμβιβασμούς».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, Σάββατο (27/05/2017), σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο κ. Ζαχαριάδης είχε πει: «Ουσιαστικά, στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο».

Σχετικές ειδήσεις