Μαξίμου: Διαψεύδει τα σενάρια για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το χρέος

Μαξίμου: Διαψεύδει τα σενάρια για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το χρέος

Πρώτα «διοχετεύει» ειδήσεις και μετά... διαψεύδει - Ο λόγος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια περί σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών «σε αυτή τη φάση» για το θέμα του χρέους - Σενάρια που η ίδια η κυβέρνηση διοχέτευσε τις προηγούμενες ώρες μέσω στελεχών της.

Η παρωδία μιας σύσκεψης που δεν θα γίνει ποτέ!

Η απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση λόγω της διαπραγμάτευσης, οδηγεί σε βεβιασμένες κινήσεις με το Μέγαρο Μαξίμου να προσπαθεί να «παγιδεύσει» τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε μια συζήτηση χωρίς αποτέλεσμα.

Το ίδιο το Μαξίμου, τις τελευταίες ώρες διαρρέει τεχνηέντως, την πρόθεση του να γίνει μια συνάντηση πολιτικών αρχηγών, διοχευτεύοντας τη συγκεκριμένη είδηση, είτε μέσω στελεχών όπως ο κ. Παπαδημούλης, είτε μέσω δημοσιογράφων που πρόσκεινται φιλικά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού γίνεται η γνωστή συλλογή αντιδράσεων, στη συνέχεια η ίδια η κυβέρνηση με non paper διαψεύδει την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα και αφού το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση (σ.σ. του χρέους) είναι εθνικού χαρακτήρα. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών».

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ανέφερε πως θα περίμενε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να σηκώσει το τηλέφωνο, να μιλήσει με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε και να στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης».

Μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα άνοιγε τον δρόμο για να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης και αναρωτήθηκε: «Αν δεν συνεννοηθούμε τώρα, πότε θα συνεννοηθούμε;».

Εν τω μεταξύ, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις δηλώσεις Παπαδημούλη έκαναν το εξής σχόλιο: «Ο κ. Παπαδημούλης παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει, πλέον, καμία πολιτική στο θέμα του χρέους. Προφανώς, δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης».