ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Λαμπρινίδη - Νίμιτς

Συνάντηση Λαμπρινίδη - Νίμιτς
Ο κ. Νίμιτς ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει αυτή την περίοδο να επισκεφθεί τα Βαλκάνια...

Με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της χώρας μας στον ΟΗΕ στις ΗΠΑ. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων όσον αφορά το θέμα της ονομασίας, καθώς και για την ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος.

Ο κ. Λαμπρινίδης, μετά την χθεσινοβραδινή συνάντησή του με το γενικό γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν κι Μουν, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε ότι εξέφρασε στο γ.γ. την «ετοιμότητα της Ελλάδας» για να εξευρεθεί λύση για «ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, για χρήση έναντι όλων» και «την επιθυμία μας και η άλλη πλευρά να δείξει τη σοφία και τη σοβαρότητα που απαιτείται εάν επιθυμεί πραγματικά, όπως εμείς επιθυμούμε, να δει την ευρωατλαντική της προοπτική να καρποφορεί κι αν επιθυμεί οι σχέσεις των δύο λαών να είναι όσο θετικές τις θέλουμε εμείς».

Ο κ. Νίμιτς πάντως ξεκαθάρισε στον κ. Λαμπρινίδη πως δεν σκοπεύει αυτή την περίοδο να επισκεφθεί τα Βαλκάνια.