Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας

Newsroom Newsroom

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας

«Το κυβερνητικό σχέδιο νόμου για τα Πανεπιστήμια αποτελεί, δυστυχώς, ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά, όσο γίνεται πιο γρήγορα», υπογραμμίζει σε δήλωσή του την Πέμπτη (08/06/2017), ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Το μόνο που κάνει είναι να επαναφέρει τις χειρότερες παθογένειες του παρελθόντος.

- Πλήττει ευθέως το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων.

- Ενισχύει τον συγκεντρωτισμό και τη γραφειοκρατία.

- Καταργεί θεσμούς που συνέβαλαν στη λογοδοσία και τη διαφάνεια.

- Υποβαθμίζει τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

- Αφαιρεί το κίνητρο διδασκαλίας.

- Δυστυχώς, ενισχύει τον κομματισμό στα Πανεπιστήμια, με τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης, και τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής πρυτανικών Αρχών.

- Ξαναφέρνει μια παρωχημένη και επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, που εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετατρέπουν τα Πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την Παιδεία «εθνικό κεφάλαιο», επισημαίνοντας πως πρόκειται για χώρο «που προσφέρεται για σύνθεση και συναινέσεις».

«Αντ’ αυτού», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει τη διαίρεση, το διχασμό και τελικά την οπισθοδρόμηση. Είναι κάτι που οφείλεται σε ιδεοληψία, αλλά και σε μια κοντόφθαλμη πολιτική στρατηγική. Μια στρατηγική χωρίς ορίζοντα. Δεν βλέπει ούτε τί γίνεται γύρω μας - πώς προχωρούν τα Πανεπιστήμια στις ευρωπαϊκές χώρες - ούτε τι έχουμε μπροστά μας, δηλαδή ποιες είναι οι απαιτήσεις του μέλλοντος, ώστε η χώρα να είναι ανταγωνιστική».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως θα αγωνιστεί «εναντίον αυτού του νομοσχεδίου, από κοινού με την ακαδημαϊκή κοινότητα» και τόνισε: «Θα ενημερώσουμε τους πολίτες για το λάθος δρόμο, στον οποίο πάει να βάλει η Κυβέρνηση τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Παράλληλα, θα παρουσιάσουμε τις δικές μας προτάσεις. Ξέρουμε και τί πρέπει να γίνει και πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα».

«Τα Πανεπιστήμια αποτελούν εφαλτήριο για τους νέους. Δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να τα παγιδεύσει σε αδιέξοδο. Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved