ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τρόικα δεν ζήτησε απολύσεις, λέει ο Ρέππας

Η Τρόικα δεν ζήτησε απολύσεις, λέει ο Ρέππας
Δεν είναι θέσφατα τα ποσοστά μείωσης κατά 30% των οργανικών μονάδων των υπουργείων, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης...

Δεν είναι θέσφατα τα ποσοστά μείωσης κατά 30% των οργανικών μονάδων των υπουργείων, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας ενημερώνοντας τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.

Εξήγησε ότι στην περίπτωση που υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στο 30% της μείωσης, τότε δεν προκύπτει δημοσιονομικό όφελος, οπότε το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ερωτηθείς για την εφεδρεία είπε ότι το υπουργείο με βάση το Προεδρικό Διάταγμα θα κάνει την κατάταξη και την αξιολόγηση, αλλά τα κριτήρια θα τεθούν από το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι κατά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα δεν ετέθη θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων ούτε στον ίδιο, ούτε στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Απαντώντας στον έντονο προβληματισμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε πως όλοι πρέπει να οπλιστούν με ψυχικό σθένος για να υποστηρίξουν πολιτικές «που μπορεί και να μην πιστεύουμε», αλλά τα «όριά μας είναι εθνικά κι όχι κομματικά» και γιατί δεν υπάρχει άλλος να κάνει κάτι διαφορετικό.