ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι εναντίον Τσίπρα: Άλλα λέει κι άλλα κάνει

Ποτάμι εναντίον Τσίπρα: Άλλα λέει κι άλλα κάνει

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα ασκεί την Παρασκευή (30/06/2017) το Ποτάμι, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο του Economist, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός «στην προσπάθεια να “χαϊδεύει αυτιά”, λέγοντας αυτά που θέλει να ακούσει το ακροατήριό του, εκτίθεται ανεπανόρθωτα αφού τα λόγια του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πράξεις του».

«Επαίρεται για το “εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων” ενώ σε κάθε ευκαιρία τόνιζε ο ίδιος και οι υπουργοί του ότι δεν πρόκειται για πολιτική τους, αλλά τους επιβάλλονται και αρνείται πεισματικά να προχωρήσει σε αλλαγές που θα δώσουν οικονομική ώθηση», σημειώνει ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως στόχο να είναι η Ελλάδα “οικονομία εντάσεως κεφαλαίου και γνώσης” τη στιγμή που οι επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γυρίζουν την Παιδεία δεκαετίες πίσω, διώχνουν επιφανείς επιστήμονες που είχαν έρθει στη χώρα για να βοηθήσουν, αρνιούνται τη σύνδεσή της εκπαίδευσης με την παραγωγή κι αναγκάζουν πολλούς από τους πιο μορφωμένους νέους να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό».

«Εκεί που ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του ήταν όταν αναγνώρισε ανάμεσα στους εχθρούς της δημοκρατίας τη δημαγωγία όταν είναι γνωστό σε όλους ότι έχει συνδέσει την πολιτική του καριέρα με αυτήν. Τι άλλο θα ακούσουμε!», καταλήγει ο κ. Τσιόδρας.

Σχετικές ειδήσεις