ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η σημερινή κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων

Μητσοτάκης: Η σημερινή κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star δήλωσε «Στο ζήτημα του χρέους δεν κερδίσαμε τίποτε. Δεν πήραμε τίποτε στην ποσοτική χαλάρωση»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκάλυψε ότι «η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να ερευνηθεί τι έχει γίνει με την υπόθεση αυτή. Όλες οι πτυχές της υπόθεσης του Noor-1, όλα στο φως». Όπως είπε στην συνέχεια.«Δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη. Οι σχέσεις μου με τους επιχειρηματίες είναι ανάλογες με τον θεσμικό μου ρόλο. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς είχαν σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη. Η σημερινή κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων και στις δυνατότητες της χώρας.»

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «Εκτιμούσα ότι θα υπάρξει τελικά κλείσιμο της αξιολόγησης έστω και την τελευταία στιγμή. Αλλά με τι κόστος. Η καθυστέρηση έχει κόστος. Φτάσαμε στο σημείο να δεχθούμε μέτρα που ένα χρόνο πριν κανείς δεν μας ζητούσε. Περικοπή του αφορολόγητου μείωση των εισοδημάτων περικοπές στα ειδικά μισθολόγια από το 2019 και μετά. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε νέα γενιά συμβασιούχων που θα εκβιάζονται με το τυράκι της μονιμοποίησης. Η σωστή λύση θα ήταν να προχωρήσουμε σε σχήματα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων . Υιοθετώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων η χώρα θα αποκτήσει αξιοπιστία. Αφού δώσει δείγματα γραφής υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που διαστηροποιήθηκαν στην Ελλάδα από το 1974 και μετά όλες έχουν αναφορές στην άκρα - άκρα αριστερά. Το να λέμε την αλήθεια είναι δικαίωση στη μνήμη των θυμάτων. Δεν μιλάω για την πολιτική βία που προέρχεται από την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά .Η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα Εξάρχεια σε παρέες αντιεξουσιαστών οι οποίοι τα λυμαίνονται. Η Ν.Δ. θα εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την επιβολή του νόμου. Στα ζητήματα νόμου και τάξης δεν υπάρχουν εκπτώσεις, ο ασφαλής πολίτης είναι ελεύθερος πολίτης» ανέφερε ο προέδρος της Ν.Δ

Σχετικές ειδήσεις