ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυο χρόνια αποτύχαμε, παραδέχονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δυο χρόνια αποτύχαμε, παραδέχονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει το ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ...

Σε κλίμα κατήφειας, αν όχι κατάθλιψης, συνήλθε ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με παρόντες τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπουργούς κ.κ Δημήτρη Ρέππα και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Χαρακτηριστική του κλίματος ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή Σερρών κ. Μιχάλη Τζελέπη, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση εξηγήσεις γιατί απέτυχε να παρουσιάσει ένα σχέδιο προκειμένου να πείσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα να ψηφίσει τα νέα μέτρα. «Θα πρέπει να κατακτήσουμε την αξιοπιστία μας», είπε ο κ. Τζελέπης.

«Αμφισβητείται η αξιοπιστία μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και αυτό οφείλεται σε δικές μας αστοχίες και καθυστερήσεις», υπογράμμισε η κ. Μιλένα Αποστολάκη.

Ο κ. Δημήτρης Κουσελάς παρατήρησε πως η διαχείριση της κρίσης δεν γίνεται με κοινωνικά κριτήρια.

Η κ. Μαρία Θεοχάρη αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο και στρατηγική για να βγάλει την χώρα από την κρίση.

Η κ. Ελπίδα Τσουρή παρομοίωσε την κυβέρνηση με μια φάλτσα ορχήστρα μέσα στον Τιτανικό.

Σύμφωνα με την κ. Τόνια Αντωνίου η κυβέρνηση μοιάζει με αμάξι, το οποίο με τρέχει με 200 χιλιόμετρα προς τον τοίχο.

Την επαναθεμελίωση του φορολογικού συστήματος ζήτησε ο κ. Ηλίας Θεοδωρίδης.

Βενιζέλος: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» απάντησε στους βουλευτές ο κ. Βενιζέλος ο οποίος χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους, είπε πως δεν μας πιστεύουν στην Ευρώπη.

Έφερε ως παράδειγμα τη δημοσιονομική απόδοση της εργασιακής εφεδρείας, λέγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το ύψος του οφέλους θα είναι 200 εκατομμύρια ευρώ, πρόσθεσε όμως ότι οι Ευρωπαίοι ζητούν μετ΄ επιτάσεως την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.