ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτός πόλεμος κυβέρνησης εναντίον Δικαιοσύνης: «Ξεσπάθωσαν» Τσίπρας, Κοντονής και Πολάκης

Ανοικτός πόλεμος κυβέρνησης εναντίον Δικαιοσύνης: «Ξεσπάθωσαν» Τσίπρας, Κοντονής και Πολάκης

Σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται πως βαδίζουν πλέον οι σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους δικαστές, με αφορμή τόσο το ζήτημα της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων όσο και το θέμα που προέκυψε μετά και την απόρριψη από το Εφετείο Αθηνών του αιτήματος της 28χρονης Ηριάννας για αποφυλάκιση.

Την αρχή έκανε χθες, Δευτέρα (17/07/2017) ο ίδιος ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το υπουργείο Εργασίας και την Έφη Αχτσιόγλου. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε, ειδικότερα, «σε ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν βοηθάει και σε μια αντιμετώπιση από την πλευρά της Δικαιοσύνης που επίσης δεν βοηθάει και προστατεύει πολλές φορές τους κακοπληρωτές εργοδότες».

Τη σκυτάλη πήρε λίγο αργότερα και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αποδοκίμασε την απόφαση του Εφετείου για την αποφυλάκιση της Ηριάννας, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

«Αποτέλεσε για μας μια δυσάρεστη έκπληξη. Και τούτο διότι, πρώτον η στάση της αιτούσας, αυτής της κοπέλας η οποία έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, καθ’ όλο το χρόνο της υποδικίας της, ήταν απολύτως υποδειγματική, αφού τήρησε όλα εκείνα τα καταναγκαστικά δικονομικά μέτρα, τα οποία της είχαν επιβληθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

«Δεύτερον, η ίδια σεβόμενη το δικαιϊκό μας σύστημα, αξιοποίησε τα δικονομικά εργαλεία που της παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για την άρση συγκεκριμένων περιοριστικών όρων οι οποίοι εμπόδιζαν την επιστημονική της εξέλιξη, κυρίως την άρση απαγόρευσης της δυνατότητας που είχε να ταξιδεύει στο εξωτερικό. Και το τρίτον, είναι ότι οι πολίτες ζητούν και απαιτούν από τη δικαιοσύνη ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους. Είναι τουλάχιστον περίεργο πως ορισμένοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για εμπόριο ναρκωτικών μπορούν να έχουν το ευεργέτημα της αναστολής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και άλλες περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, τέτοιο ευεργέτημα δεν μπόρεσε να πάρει ούτε από το δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση ούτε από το δικαστήριο το οποίο συνεδρίασε σήμερα», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Με μια αρκετά αιχμηρή ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook σχολίασε και ο υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, το θέμα που ανέκυψε με την Ηριάννα.

«Αφιερωμένο στον εισαγγελέα και τους δικαστές που ξαναφυλάκισαν την Ηριάννα....» έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο Facebook και πόσταρε το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ».

Σχετικές ειδήσεις