ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Αριστεία δεν είναι το ποιος θα κρατάει τη σημαία στα 7 και στα 8 χρόνια

Τσίπρας: Αριστεία δεν είναι το ποιος θα κρατάει τη σημαία στα 7 και στα 8 χρόνια

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο Αλέξης Τσίπρας, υπερασπιζόμενος την κυβερνητική απόφαση για την ανάδειξη των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία κατόπιν κλήρωσης και εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για την κριτική που του ασκεί για το ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για λαϊκισμό: «γίνεστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού, για σας η αριστεία είναι αν το εθνικό μας σύμβολο θα το κρατάνε μόνο τα παιδάκια που έχουν καλό βαθμό».

Για τον πρωθυπουργό, «αριστεία δεν είναι το ποιος θα κρατάει τη σημαία στα 7 και στα 8 χρόνια» καθώς «το εθνικό σύμβολο έχουν το δικαίωμα να το κρατούν όλοι».

«Αριστεία είναι τα σχολεία να ανοίγουν στην ώρα τους, να ανοίγουν αντί να κλείνουν βιβλιοθήκες να δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους επιστήμονες να μένουν στη χώρα αυξάνοντας τον προϋπολογισμό για την έρευνα, ενώ εσείς τον είχατε συρρικνώσει, αριστεία είναι να προσπαθούμε να στήσουμε τη δημόσια εκπαίδευση στα πόδια της», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Αναφερόμενος στην πορεία της χώρας και την κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα οικονομίας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την εκτίμηση ότι σε ένα χρόνο από τώρα η χώρα θα έχει βγει από τα μνημόνια: «βρισκόμαστε σε τροχιά οριστικής και αμετάκλητης -πιστεύουμε- λήξης της περιόδου των μνημονίων σε έναν χρόνο από σήμερα».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «υλοποιούμε, σε ένα πλαίσιο πολύ μεγάλων δυσκολιών, ένα στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με σταθερά βήματα» και κατέληξε λέγοντας πως «στο σκέλος της οικονομίας η εμπιστοσύνη έχει ανακτηθεί και πως η χώρα καταγράφει θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης».

Σχετικές ειδήσεις