ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Γιώργος πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του»

«Ο Γιώργος πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του»
Μια «Ελληνική τραγωδία» βλέπει η ισπανική εφημερίδα El Pais πίσω από τον στόχο της κυβέρνησης Παπανδρέου...

Μια «Ελληνική τραγωδία» βλέπει η ισπανική εφημερίδα El Pais πίσω από τον στόχο της κυβέρνησης Παπανδρέου να συρρικνώσει τον δημόσιο τομέα.

Το άρθρο της εφημερίδας έχει τον τίτλο «Ο Γιώργος πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του» και υποστηρίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση να διαλύσει το πελατειακό κράτος που δημιούργησε ο πατέρας του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αποστολή του πρωθυπουργού θυμίζει κάτι από τραγωδία με πρωταγωνιστή τον Οιδίποδα, καθώς πρέπει να βάλει τέλος στο υπετροφικό κράτος, που δημιούργησε ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου και το οποίο διατήρησαν οι διάδοχοί του.

Η EI Pais αναφέρεται και στο όραμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου να κάνει την Ελλάδα «Δανία του Νότου», υπογραμμίζοντας πως πλέον η επιδίωξη αυτή έχει εγκαταλειφθεί, αφού το τωρινό διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο: Πρέπει να διατηρήσει την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης.

Το δημοσίευμα ασχολείται και με τις καθημερινές συνήθειες του πρωθυπουργού, ο οποίος συνήθιζε να πηγαίνει σε μια ψαροταβέρνα στα βόρεια προάστια, όπου προτού καθίσει για να γευματίσει συνομιλούσε με αρκετούς από τους πελάτες. Αυτή η εικόνα, συνεχίζει η El Pais, έχει αλλάξει, καθώς ο κ. Παπανδρέου έχει να περάσει από το εν λόγω εστιατόριο εδώ και πολλές εβδομάδες.

Ένας από τους θαμώνες του καταστήματος θυμάται ότι, τελευταία φορά που βρέθηκε ο κ. Παπανδρέου στην ψαροταβέρνα ήταν μετά από τη Σύνοδο της Ε.Ε. τον Ιούλιο και τις σκληρές διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τον πελάτη του εστιατορίου ο πρωθυπουργός ήταν εμφανώς κουρασμένος και δεν χαιρέτισε κανέναν.

Οι κοινωνικές αντιδράσεις εξαιτίας των σκληρών μέτρων είναι έντονες και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πολιτικός, που έχει συνδέσει το όνομά του με την προσφυγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, υπογραμμίζει η El Pais.

Ρoή Ειδήσεων