ΝΔ: Αμείλικτα ερωτήματα για τις σχέσεις Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο

ΝΔ: Αμείλικτα ερωτήματα για τις σχέσεις Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο

Η Ν.Δ. καλεί την κυβέρνηση να διευκρινίσει ποιοι επέβαιναν στην συγκεκριμένη πτήση και ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψής τους

«Άμεσες απαντήσεις» για τα «αμείλικτα ερωτήματα» που προκύπτουν μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» για τις σχέσεις των κ. Τσίπρα - Παππά με τη Βενεζουέλα ζητεί η Νέα Δημοκρατία από την κυβέρνηση.

«Μήνες μετά τις αποκαλύψεις των μυστικών ταξιδιών του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα και σε εξωτικούς παραδείσους με ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία που ελέγχεται από τις αμερικανικές αρχές, τον Αύγουστο του 2013, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από την κυβέρνηση για τους πραγματικούς σκοπούς του ταξιδιού τους» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση για να προσθέσει: «Σήμερα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι λίγες ημέρες μετά την επίσκεψή τους, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με πέντε επιβάτες προσγειώθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και παρέμεινε για μια ημέρα».

Η Ν.Δ. καλεί την κυβέρνηση να διευκρινίσει «ποιοι επέβαιναν στην συγκεκριμένη πτήση, ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψής τους που κρατήθηκε μυστική και αν συναντήθηκαν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι πάντες γνωρίζουν τον θαυμασμό του κ. Τσίπρα για το καθεστώς Μαδούρο. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πόσο στενή είναι η σχέση του με τον κ. Μαδούρο και τι είναι αυτό που τον υποχρεώνει να μην καταδικάζει τις ενέργειές του σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.