Εκλογές μετά τη ΔΕΘ προβλέπει ο Βασίλης Λεβέντης

Εκλογές μετά τη ΔΕΘ προβλέπει ο Βασίλης Λεβέντης

Τη διενέργεια εκλογών εντός του 2017 και μάλιστα αμέσως μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προέβλεψε ο Βασίλης Λεβέντης.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε ότι δεν θα έλθουν επενδύσεις και η χώρα δεν θα επανέλθει στην κανονικότητα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να υποχρεωθεί να κόψει πάλι μισθούς και συντάξεις, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε εκλογές εντός του έτους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει ψηφοθηρία στη Θεσσαλονίκη υποσχόμενος ενίσχυση των φτωχών και ανεβάζοντας στην ημερήσια ατζέντα θέματα αριστερής πολιτικής, όπως η μη συμμετοχή στην Εσθονία, η κλήρωση για τη σημαία κ.ά.

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι δεν έχει συχνή επαφή με τον πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως τόνισε, έκοψε τις πρωινές επικοινωνίες μαζί του λόγω των πολιτικών τους διαφωνιών.

«Εγώ ήθελα να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει να κάνει κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ αλλά δεν το έκανε γιατί είναι αρνητικός, όπως μου είπε ο πρωθυπυργός, ο Μητσοτάκης» είπε ο κ. Λεβέντης, εκτιμώντας ότι, εάν ήταν θετικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε ο κ. Τσίπρας θα προχωρούσε.