Ανανεώθηκε:

Δραγασάκης: Η ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή όταν προέρχεται «από τα κάτω»

Newsroom Newsroom

Δραγασάκης: Η ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή όταν προέρχεται «από τα κάτω»

Στη διαπίστωση ότι η ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή και σταθερή όταν προέρχεται «από τα κάτω», προέβη ο Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει θεσμούς που να ενισχύουν τέτοιου είδους εγχειρήματα.

«Καμιά φορά μιλούμε για την ανάπτυξη σαν να είναι κάτι που προέρχεται από τα πάνω. Οι κυβερνήσεις, οι εταιρίες, οι πολιτικές, όλα αυτά βεβαίως είναι ανάπτυξη, αλλά ιστορικά έχει φανεί ότι η ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή και πιο σταθερή όταν προέρχεται από τα κάτω», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης επισκεπτόμενος, μετά από πρόσκληση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ», τη Μινωική ελιά του Καβουσίου Ιεράπετρας.

Και όταν γίνεται λόγος για ανάπτυξη «από τα κάτω», υπονοείται ότι «στηρίζεται στην αξιοποίηση ντόπιων πλουτοπαραγωγικών πηγών, αξιοποιούμε παραδόσεις και πολιτισμικά αγαθά που έχουμε άφθονα, όπως επίσης στηρίζεται σε θεσμούς που δημιουργούνται μέσα στην κοινωνία όπως αυτή η ΚΟΙΝΣΕΠ ή οι συνεταιρισμοί νέου τύπου, διότι έχουμε και αρνητικά παραδείγματα από το παρελθόν.

Ο κ. Δραγασάκης, επισήμανε ότι ως κυβέρνηση «εμείς αυτό που ζητούμε να κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε τέτοιους θεσμούς που να μπορεί ο πολίτης να τους αξιοποιήσει ή να δημιουργούνται προγράμματα που να ενισχύουν με διάφορα κίνητρα αυτές τις προσπάθειες. Επομένως, όλα αυτά που κάνετε, εντάσσονται σε μια ευρύτερη αντίληψη που εμείς την στηρίζουμε. Αυτό μου επιτρέπει και εμένα ως ντόπιο, ως Γεραπετρίτη, να το κάνω με μεγαλύτερη χαρά, διότι γνωρίζω τον κόπο και την θυσία των αγροτών και όχι μόνο, σε αυτή την προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Δ Καβουσίου Γιάννης Ρεμεδιάκης ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο για τις προσπάθειες που κάνει ο συνεταιρισμός για την ορθολογική και αειφόρο διαχείριση των υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων του δήμου Ιεράπετρας με στόχο τη διάσωση και ανάδειξή αυτού του τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου του νησιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved