ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκθετη η κυβέρνηση - Ο Ρουβίκωνας διαψεύδει το Μαξίμου: Δεν κάναμε εμείς την επίθεση στον ΔΟΛ

Έκθετη η κυβέρνηση - Ο Ρουβίκωνας διαψεύδει το Μαξίμου: Δεν κάναμε εμείς την επίθεση στον ΔΟΛ

Ο Ρουβίκωνας «αδειάζει» το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την επίθεση στις εγκαταστάσεις του ΔΟΛ και αρνείται με ανακοίνωση του κάθε ανάμειξη, ενώ μέχρι χθες κυβερνητικές πηγές επέμεναν για το αντίθετο – Την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση πήρε άλλη ομάδα.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΟΛ είχε αναρωτηθεί πώς γνωρίζει το πρωθυπουργικό γραφείο ότι η επίθεση και οι βανδαλισμοί έγιναν από την ομάδα «Ρουβίκωνας» -κάτι που ήρθε να επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Ρουβίκωνας.

Σε σχέση με την επίθεση στις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στην οδό Μιχαλοκοπούλου στο κέντρο της Αθήνας τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν ότι «ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο (…) Όχι μόνο δεν είχαμε αναλάβει κάποια ευθύνη (σ.σ. στον ΔΟΛ) αλλά την είχαν αναλάβει άλλοι αγωνιστές με κείμενό τους στο Indymedia».

Υπενθυμίζεται ότι με κείμενό της η αναρχική ομάδα που υπογράφει ως «σύντροφοι, συντρόφισσες από καταλήψεις» ανέλαβε την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στις πρώην εγκαταστάσεις του ΔΟΛ.

Ακολουθεί το κείμενο της ανάληψης ευθύνης:

«Σήμερα, 25 Αυγούστου, επιτεθήκαμε με σφυριά, πυροσβεστήρες και μπογιές στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, που στεγάζονται οι εφημερίδες Νέα και Βήμα και το σάητ in.gr, ως κίνηση αλληλεγγύης στις καταλήψεις. Δημοσιογράφοι κάτω τα χέρια σας από τους συντρόφους και τις συντροφισσες μας, κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τις κοινότητές μας. θα ακολουθήσει κείμενο και βίντεο" έγραφε το κείμενο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Σχετικές ειδήσεις