ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει η Γεροβασίλη: Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν τιμωρεί κανέναν

Επιμένει η Γεροβασίλη: Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν τιμωρεί κανέναν

Τη βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα επιταχυνθεί με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες και η οποία συνδέει τη συμμετοχή στη διαδικασία με την επιλογή προϊσταμένων, εξέφρασε την Πέμπτη (07/09/2017) η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον Real Fm, η υπουργός απέδωσε τη διστακτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων να αξιολογηθούν στο ότι «η έννοια της αξιολόγησης τα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με αρμόδιο υπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ταυτίστηκε με διαθεσιμότητες και απολύσεις δημιουργώντας αρνητικά αντανακλαστικά και δυσανεξία. Έτσι είδαμε αντιστάσεις από δημοσίους υπαλλήλους παρόλο που ο νόμος είναι σαφής και αναφέρει ότι δεν είναι τιμωρητικό το σύστημα, αλλά έχει στόχο να βελτιώσει τη λειτουργία του κράτους».

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ακόμα ότι η περιστολή δαπανών και η βελτίωση των υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης «είναι στόχοι που υπηρετούμε ακατάπαυστα» με την διοικητική μεταρρύθμιση 2017-2019, που περιλαμβάνει τη μεταρρύθμιση στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Ξεκαθάρισε, ταυτόχρονα, ότι η μείωση του κόστους δεν θα επιτευχθεί με απολύσεις προσωπικού. «Αυτό είναι στον αντίποδα της δικής μας λογικής και πολιτικής», επισήμανε.

Απαντώντας στο αν υπάρχουν γκρίνιες από τις Βρυξέλλες για αύξηση προσωπικού στο ελληνικό Δημόσιο, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο είναι συνεπές με τις υποχρεώσεις του, όπως προέκυψαν από την δεύτερη αξιολόγηση, για διατήρηση του αριθμού των συμβασιούχων στα επίπεδα του 2016, καθώς και για τον αριθμό των μονίμων υπαλλήλων.

Σχετικές ειδήσεις