ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σκληρός» αλλά και «μετρημένος» ο Σαμαράς

«Σκληρός» αλλά και «μετρημένος» ο Σαμαράς
Η Ν.Δ. συνεχίζει το συνεχές σφυροκόπημα της κυβέρνησης...

Το συνεχές σφυροκόπημα της κυβέρνησης, με την ανάδειξη των άδικων, αναποτελεσματικών και προχειρογραμμένων αποφάσεων αλλά και τη διαρκή υπενθύμιση του αιτήματος για εκλογές, προτίθεται να συνεχίσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Η Συγγρού, έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν μπορεί υπάρχει διαφορετική γραμμή, δεδομένου ότι επιτελικά στελέχη εκτιμούν πως έχουμε μπει στην τελική ευθεία και πως η κρισιμότητα των στιγμών αλλά και το πιθανό ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, επιτάσσουν να μπουν στην άκρη οι όποιες προσωπικές φιλοδοξίες και να υπερασπιστούν όλοι το συμφέρον της πατρίδας.

«Εμείς πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει με καθαρή εντολή ποια πολιτική θα βγάλει τον τόπο από την κρίση. Και έχουμε εμπιστοσύνη στην πρότασή μας, στα στελέχη της ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά ότι αποτελούμε την επιλογή την οποία χρειάζεται τώρα ο τόπος», δήλωσε χθες ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, υπενθυμίζοντας πως, όσον αφορά στην συναίνεση η ΝΔ δεν οδήγησε ποτέ την πολιτική αναμέτρηση στο πεζοδρόμιο -με τον κύριο Σαμαρά να εμφανίζεται ως επικεφαλής πορειών- αλλά και πως έχει ψηφίσει όλες τις επιλογές στο κοινοβούλιο οι οποίες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση των αλλαγών, των μεταρρυθμίσεων και της φιλελευθεροποίησης της οικονομίας.

Την ίδια ώρα, οι «γαλάζιοι», τομεάρχες και βουλευτές κρατούν χαμηλούς τόνους και εμφανίζονται «μετρημένοι», όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις. Παρά το άλμα των τελευταίων μετρήσεων, οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, αποφεύγουν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους, για να μην εφησυχάσουν τη δεξαμενή των ψηφοφόρων της παράταξης αλλά και για να μην κατηγορηθούν πρώιμα για αλαζονεία. Είναι χαρακτηριστική, τελευταία αποτύπωση των δεδομένων της έρευνας της GPO, από το «πολιτικό παρατηρητήριο» του κόμματος, η οποία στερούνταν κάθε τοποθέτησης ή κρίσης πέραν των όσον προέκυπταν από τα ίδια τα στοιχεία.

Στενοί συνομιλητές του προέδρου της ΝΔ, σημειώνουν μάλιστα –εξηγώντας τις χαμηλές επιδόσεις της ΝΔ, παρά το καθαρό της προβάδισμα- πως η εικόνα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως θα ενδυναμωθεί περισσότερο το επόμενο διάστημα, ενώ υπόσχονται τη μεγάλη έκπληξη την ώρα της κάλπης, καθώς όπως σημειώνουν, ο λαός εκείνη την ώρα θα κληθεί να λάβει μια πολύ κρίσιμη απόφαση.