ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με φόντο τη μόλυνση του Σαρωνικού και τις επενδύσεις

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με φόντο τη μόλυνση του Σαρωνικού και τις επενδύσεις

Μηνύματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, και όχι μόνο, θα επιχειρήσει να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας, στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 10:30 το πρωί, με φόντο την μόλυνση του Σαρωνικού, τις επενδύσεις και ενόψει της τρίτης αξιολόγησης.

Η συνεδρίαση του υπουργικού θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή υπό την προεδρία του ίδιου του πρωθυπουργού και πρόκειται να εξετάσει την πορεία του κυβερνητικού έργου, με βασικό αντικείμενο τα ζητήματα οικονομίας εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, με τον Αλέξη Τσίπρα να προειδοποιεί τους υπουργούς για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τυχόν καθυστερήσεις και μάλιστα λίγα 24ωρα μετά τις διαρροές ότι μπορεί να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2018.

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν και τα επενδυτικά σχέδια της κυβέρνησης, με στόχο να διαλυθούν τα «σύννεφα» που προέκυψαν την περασμένη εβδομάδα από τις υποθέσεις της Eldorado, της Fraport και του Ελληνικού.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται, μεταξύ άλλων, να θίξει και το μείζον ζήτημα της μόλυνσης του Σαρωνικού από την πετρελαιοκηλίδα, που επικοινωνιακά έχει πλήξει την κυβέρνηση προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις