ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Η ατυχία είναι πως το πλοίο βυθίστηκε νύχτα και είχε μαζούτ και όχι πετρέλαιο

Κουρουμπλής: Η ατυχία είναι πως το πλοίο βυθίστηκε νύχτα και είχε μαζούτ και όχι πετρέλαιο

Πετρελαιοκηλίδα | Σαρωνικός: Την εκτίμηση ότι η απορρύπανση του Σαρωνικού έχει εξαιρετικά γρήγορα αποτελέσματα εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης (20/09/2017) ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ 100,3», ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι «το Λιμενικό στις 05:20 το πρωί είχε λάβει σήμα για την αντιμετώπιση του οποιοδήποτε προβλήματος και έκανε όσα έπρεπε να γίνουν. Η ατυχία του όλο εγχειρήματος είναι πως το πλοίο βυθίστηκε νύχτα και είχε μαζούτ και όχι πετρέλαιο».

«Τώρα είμαστε στο σημείο της αναμέτρησης με την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας απορρύπανσης. Η προσπάθεια έχει εξαιρετικά γρήγορα αποτελέσματα και ξανασημειώνω πως δεν έχουμε χρησιμοποιήσει πουθενά χημικά. Σε ένα μήνα θα κάνουμε την πρώτη ουσιαστική αποτύπωση των προσπαθειών μας», υποστήριξε ο υπουργός ερωτηθείς για τις εργασίες αποκαθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν και σε ποιους θα αποδοθούν ευθύνες για την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε: «Κι εγώ έχω απορίες για το τι έχει τελικά συμβεί με την υπόθεση της βύθισης. Όποια στοιχεία έχω στη διάθεσή μου τα στέλνω στον εισαγγελέα. Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην συγκέντρωση στοιχείων και γίνεται από τρεις διαφορετικές αρχές. Ψάχνουμε όλα τα στοιχεία. Καταθέτουμε άμεσα τροπολογία πλου η οποία θα περιορίζει την διάρκεια ζωής των αντίστοιχων πλοίων».

Σχετικές ειδήσεις