ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει η Task Force για την εμπλοκή στο Ελληνικό – Πώς σχεδιάζουν να «παρακάμψουν» το ΚΑΣ

Συνεδριάζει η Task Force για την εμπλοκή στο Ελληνικό – Πώς σχεδιάζουν να «παρακάμψουν» το ΚΑΣ

Τρόπους για να ξεπεραστεί η εμπλοκή στην επένδυση στο Ελληνικό, μέσα στις επόμενες ημέρες, αναζητεί η κυβέρνηση, μετά και την νέα αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ, που απειλεί να τινάξει στον «αέρα» το έργο.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το μεσημέρι συνεδριάζει η κυβερνητική Task Force για τις επενδύσεις, με κύριο αντικείμενο την υπόθεση «Ελληνικό» και στόχο να ξετυλίξει το νομικό «κουβάρι» της υπόθεσης. Εκεί πιστεύουν κυβερνητικοί παράγοντες ότι βρίσκεται το «κλειδί» της απεμπλοκής για να αντιμετωπιστούν πιθανές «σκόπιμες κωλυσιεργείες».

Πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λύση αποτελεί η έγκριση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η έγκριση της μελέτης μπορεί να υπερβεί τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, γιατί σύμφωνα με μία νομική άποψη πρέπει να έχει προηγουμένως κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλη νομική προσέγγιση, δεν χρειάζεται το Ελληνικό να προκηρυχθεί προηγουμένως αρχαιολογικός χώρος.

Ανοικτό παραμένει την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο να απομακρυνθεί τελικά η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, κάτι που αποτυπώθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, και διατυπώθηκε ως αίτημα από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: Έθνος

Σχετικές ειδήσεις