ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο μοναχικός μαραθώνιος του Καρχιμάκη

Ο μοναχικός μαραθώνιος του Καρχιμάκη
Έρημη χώρα θυμίζουν πια οι νομαρχιακές τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ...

Έρημη χώρα θυμίζουν πια οι νομαρχιακές τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες προσπαθεί να «αναστήσει» ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Όταν οι τοπικές παρουσιάζουν κόσμο, τότε μόνο τη μήνη και τον θυμό έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Καρχιμάκης, ο οποίος προσπαθεί να διαλυθεί και τυπικά ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θεωρούταν πριν μερικά χρόνια πανίσχυρος.

Τα στελέχη που συμμετέχουν σε συζητήσεις, είτε στο κόμμα, είτε στις κατά τόπους τοπικές, εκφράζουν πλέον την αγανάκτισή τους προσωπικά για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, χωρίς να διστάζουν να μιλήσουν και με τις πλέον σκληρές εκφράσεις. Ο κ. Καρχιμάκης με το γνωστό «λαϊκό» στιλ του προσπαθεί να κατευνάσει τον θυμό, όμως τις περισσότερες φορές δεν τα καταφέρνει και απλά κάθεται και ακούει τα εξ αμάξης.

Η ίδια εικόνα εμφανίστηκε και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν πήγε στην Ιπποκράτους ο κ. Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος ανήκει στους λίγους που διατηρεί την επιρροή του στο κόμμα και εξακολουθεί να εμπνέει εμπιστοσύνη στους… «ταλαιπωρημένους» πασόκους. Μπορεί η παρευρισκόμενοι να μην στράφηκαν εναντίον του, όμως δεν δίστασαν να εκφραστούν κατά υπουργών, είτε σημερινών, είτε παλαιότερων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, στους οποίους οι συμμετέχοντες απέδιδαν ευθύνες για την κατάσταση που βιώνει η χώρα σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι λίγοι υπουργοί πλέον τολμούν να ανοίξουν διάλογο με τα μέλη του κόμματος, όπως ο κ. Ρέππας. Αποτέλεσμα είναι να τα… ακούει σχεδόν καθημερινά ο κ. Καρχιμάκης.