Μιχελογιαννάκης για νομοσχέδιο για αλλαγή φύλου: Να επανεξεταστεί το ζήτημα του ορίου ηλικίας

Μιχελογιαννάκης για νομοσχέδιο για αλλαγή φύλου: Να επανεξεταστεί το ζήτημα του ορίου ηλικίας

Την αντίθεσή του στη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα επιλογής αλλαγής φύλου στα 15 έτη, εκφράζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, απευθύνοντας παράκληση στην κυβέρνηση να επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Πρόκειται για έναν ακόμη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος που δηλώνει δημόσια την ένστασή του για την επίμαχη διάταξη, επιβεβαιώνοντας τους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας.   

 

Ο κ. Μιχελογιαννάκης, επικαλείται δε τις επαγγελματικές γνώσεις του στην γενική ψυχολογία του ατόμου, προκειμένου να επιχειρηματολογήσει υπέρ του ισχυρισμού του.

Σε δημόσια δήλωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, Δευτέρα, ημέρα έναρξης της συζήτησης στη Βουλή του επίμαχου νομοσχεδίου, ο βουλευτής αναφέρει ότι «οι τρανσέξουαλ άνθρωποι έχουν το μικρότερο προσδόκιμο ζωής και αποτελούν μία κοινότητα που δέχεται συχνά δολοφονικές επιθέσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Τουρκία και αλλού».

«Είναι γνωστό ότι τα διεμφυλικά άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα στον δημόσιο τομέα, στην εκπαίδευση, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και στις προνοιακές παροχές, ενώ υφίστανται ψυχολογική και σωματική βία. Μέχρι τώρα χρειάζονταν ψυχιατρική εξέταση και χειρουργική επέμβαση για να αλλάξουν φύλο, γεγονός που σήμαινε ακρωτηριασμό του ανθρώπου, που γνωρίζουμε ότι ο ΟΗΕ το καταδικάζει ως βασανιστήριο, η προσωπική αίσθηση του σώματος επιλέγεται ελεύθερα από το ίδιο το άτομο, τα παραπάνω καλύπτονται από την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την παγκόσμια χάρτα δικαιωμάτων. Όμως, η δυνατότητα επιλογής στα 15 έτη της αλλαγής φύλου, ως γιατρός που γνωρίζω τη γενική ψυχολογία του ατόμου με βρίσκει αντίθετο, παρακαλώ την κυβέρνηση να επανεξετάσει το όριο ηλικίας» αναφέρει ο κ. Μιχελογιαννάκης.