ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης η ελληνική οικονομία

Τσίπρας: Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης η ελληνική οικονομία

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απόψε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο της πόλης του Σικάγο, Ραμ Εμάνουελ.

Απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό ο κ. Εμάνουελ τον χαρακτήρισε «σημαντικό προοδευτικό ηγέτη» και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη να προωθούν την κοινωνική ατζέντα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ιδιότητα του πρωθυπουργού ως πολιτικού μηχανικού με ειδίκευση στη χωροταξία και του ανέλυσε το σχέδιο ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής του Σικάγο καθώς και το διευρυμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης με έμφαση στο πράσινο και τους χώρους κοινωνικής ωφέλειας, γεγονός που, όπως είπε, έχει αναβαθμίσει και την πόλη και το επίπεδο ζωής.

Μίλησε επίσης για το μοντέλο ήπιας αναψυχής το οποίο έχει επιλέξει η πόλη του Σικάγο με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επισήμανε τη συμβολή της ελληνικής κοινότητας στην ανάπτυξη της πόλης του Σικάγο και αναφέρθηκε εκτενώς στην δυναμική της ελληνικής οικονομίας ενώ τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης.

Σχετικές ειδήσεις