Ξεκίνησε η συνάντηση Τσίπρα - Λαγκάρντ: Δείτε το βίντεο με την άφιξη του πρωθυπουργού (vid)

Ξεκίνησε η συνάντηση Τσίπρα - Λαγκάρντ: Δείτε το βίντεο με την άφιξη του πρωθυπουργού (vid)

Στο κτίριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γίνεται αυτή την ώρα (ξημερώματα ώρα Ελλάδος) η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο ΔΝΤ λίγο πριν τις 00:30 ώρα Ελλάδας όπου τον υποδέχτηκε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τη διευθύντρια του ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφορικά με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, είναι προφανές πως θα επιχειρήσει να εκμαιεύσει μια δήλωση στήριξης στην προσπάθεια μείωσης του ελληνικού χρέους, θέση με την οποία συντάσσεται η Ουάσινγκτον.

Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η κα Λαγκάρντ θα συμφωνήσουν στην ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης πριν από το τέλος του χρόνου, ενώ παράλληλα θα επιβεβαιωθεί ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 θα δρομολογηθεί το άνοιγμα της συζήτησης για το θέμα του χρέους, που για το ΔΝΤ σημαίνει διευκρίνιση του περιεχόμενου του πακέτου των μέτρων μεσοπρόθεσμης παρέμβασης για την ελάφρυνσή του όπως είχε αποφασισθεί τον Ιούνιο.

Μέχρι τότε η "επίσημη θέση" είναι ότι το ΔΝΤ παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα. Αμέσως μετά τη συνάντηση με τη Λαγκάρντ, θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού.