ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ιανός ο Τσίπρας - Άλλα λέει στις ΗΠΑ και άλλα στην Ελλάδα

Χατζηδάκης: Ιανός ο Τσίπρας - Άλλα λέει στις ΗΠΑ και άλλα στην Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τα όσα δήλωσε για τις επενδύσεις, εξαπέλυσε την Τρίτη (17/10/2017) ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, παρομοιάζοντάς τον με την αρχαία θεότητα των Ρωμαίων Λατίνων, τον Ιανό.

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως Ιανός, σε ένα ακροατήριο όταν είναι προς τα έξω λέει όλα αυτά τα πράγματα που κάποια στιγμή κατάλαβε ότι είναι αναγκαίο να τα πει, και στη συνέχεια μόλις γυρνάει στην Ελλάδα, έχουμε το άλλο πρόσωπο του Ιανού. Έχουμε όλα αυτά τα οποία έχουμε ζήσει τον τελευταίο μήνα όπως με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με τις άλλες εμπλοκές που είχαμε στις Σκουριές», είπε ο κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας στον Real FM την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

«Για εμάς ο πιο σημαντικός παράγοντας για να προχωρήσουμε, να ησυχάσουμε μια και καλή από τα μνημόνια και να γίνουμε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα να στείλει ένα μήνυμα ευχάριστης έκπληξης στις αγορές, στους επενδυτές και όλοι να μας κοιτάξουν με μία διαφορετική ματιά», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

«Νομίζω το βασικό που πρέπει να επιτευχθεί με αυτήν την κυβέρνηση είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο να επιτευχθεί, και αυτό είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει το face control των αγορών», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ποιος ήταν ο Ιανός

ianos

Ο Ιανός (λατινικά: Ianus) είναι ένας από τους παλαιότερους θεούς των Ρωμαίων. Στην ετρουσκική μυθολογία, αντιστοιχεί με το θεό Άνι. Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για την προέλευσή του και μερικοί που τον αναφέρουν ως θνητό βασιλιά του Latium, που κυβερνούσε μια πόλη σε έναν λόφο και είχε ως γιο τον Τίβερη.

Ο Ιανός απεικονιζόταν συχνά με δύο πρόσωπα και αποκαλείτο Janus bifrons, δηλαδή διπρόσωπος Ιανός και του ήταν αφιερωμένοι αρκετοί ναοί στη Ρώμη. Ο διασημότερος όλων ήταν εκείνος που βρισκόταν Forum Romanum και οι πύλες του ήταν ανοικτές σε περίοδο πολέμου και κλειστές σε περίοδο ειρήνης.

Στις πιο πρώιμες περιόδους ο Ιανός απεικονιζόταν με το ένα πρόσωπο γενειοφόρο και το άλλο ξυρισμένο, γεγονός που ώθησε ορισμένους ερευνητές να το αποδώσουν σε ζεύγη αντιθέτων, όπως είναι ο ήλιος και η σελήνη ή το γήρας και η νιότη.

Σχετικές ειδήσεις