Τσίπρας εναντίον Μητσοτάκη: Η αντιπολίτευση του κωνείου αποτελεί αστείρευτη πηγή μαύρου χιούμορ

Τσίπρας εναντίον Μητσοτάκη: Η αντιπολίτευση του κωνείου αποτελεί αστείρευτη πηγή μαύρου χιούμορ

Ευκαιρία για νέα πολιτική αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω συνέντευξής του που δημοσιεύεται σήμερα, Παρασκευή (20/10/2017).

Με φόντο τις επικρίσεις που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και ειδικότερα για τη συμφωνία της αναβάθμισης των ελληνικών μαχητικών F-16, ο πρωθυπουργός απαντά μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών», σημειώνοντας πως «η εξωτερική πολιτική και ιδίως η άμυνα της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζει κανείς μικροπολιτικά παιχνίδια».

Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο για «αντιπολίτευση του κωνείου, που αποτελεί αστείρευτη πηγή μαύρου χιούμορ».

«Το 2017 δεν είναι 2015» διακηρύσσει, εξάλλου, ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα αλλάζει σελίδα.

Γι' αυτό και όπως επισημαίνει σε άλλο σημείο -επικαλούμενος τα ταξίδια που ο ίδιος έχει κάνει στο εξωτερικό όπως και τις επισκέψεις κορυφαίων ηγετών στη χώρα μας- «η χώρα άλλαξε κατηγορία. Η εποχή που η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο, συνώνυμο της χρεοκοπίας και της κακοδιαχείρισης, έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ λέει ότι στέφθηκε από «απόλυτη επιτυχία», με βασικό λόγο τη συμφωνία στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ.

Ερωτηθείς, παράλληλα, για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, απαντά: «Η κυβέρνηση έχει ανεβάσει ρυθμούς, αλλά οι απαιτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές». Επιπλέον, κάνει άνοιγμα στους προοδευτικούς πολίτες που «αρνούνται το ρεβανσισμό της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη», ενώ για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ επισημαίνει ότι «μόνο μιας χρήσεως δεν είναι».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ