ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Βίτσας: Η αναβάθμιση των F-16 θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας

Δημήτρης Βίτσας: Η αναβάθμιση των F-16 θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας

Για ένα «απόλυτα επιτυχημένο» ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, έκανε λόγο σήμερα (22/10) ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, συμπληρώνοντας πωςθα αναβαθμιστεί η πλειοψηφία των F16.

Ο Δημήτρης Βίτσας φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και μίλησε τόσο για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το θέμα της αναβάθμισης των μαχητικών αεροπλάνων.

«Το ταξίδι του Τσίπρα ήταν απόλυτα επιτυχημένο, θα πρέπει όλοι να χαιρόμαστε», τόνισε σήμερα Σάββατο, ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και συμπλήρωσε ότι τα 2,4 δισ. είναι το ταβάνι για τις ΗΠΑ και όχι τα χρήματα που θα δοθούν, γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν στο Κογκρέσο την ακριβότερη εκδοχή της πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην αναβάθμιση των F16, ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ. «Υπάρχουν τρόποι και μορφές, μπορούν να γίνουν διαφόρων ειδών αναβαθμίσεις. Το βασικό όμως είναι αναβαθμιστούν σε βάιπερ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη διαδικασία αναβάθμισης δήλωσε ότι ένα μέρος των εργασιών θα γίνει στις ΗΠΑ καθώς αρχικά θα πάνε εκεί 2-4 αεροπλάνα ώστε να μοντελοποιηθούν. Μαζί θα πάει μια ομάδα για να λάβει την απαραίτητη τεχνογνωσία και μια ομάδα από την Ελληνική Αεροπορία.

Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι από τη διαδικασία αυτή, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Όπως είπε, στη συναρμολόγηση και στις καλωδιώσεις θα συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες όπως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, λέγοντας ότι υπάρχει αναγκαιότητα για επιπλέον εργαζόμενους.

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σύγκρουσης δήλωσε ότι τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων δεν τις έχεις για να κάνεις πόλεμο αλλά για να σιγουρεύεις την περίμετρό σου, την κυριαρχία σου.

Σχετικές ειδήσεις