Κουμουτσάκος: Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία

Κουμουτσάκος: Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία

«Η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές με εφικτό στόχο την αυτοδυναμία», δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτηρίζει πολύ θετικές τις αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο τη ΝΔ, ενώ σε ό,τι αφορά στην αναβάθμιση των F-16 δηλώνει πως η ΝΔ την έχει χαρακτηρίσει επιβεβλημένη, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως πόσο θα κοστίσει η συμφωνία, πόσα αεροσκάφη αφορά, εάν υπάρχουν αντισταθμιστικά και εάν θα εμπλακεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία».

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Κουμουτσάκος εκτιμά ότι «η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει ποιος είναι και πώς διαμορφώνεται ο λογαριασμός».

Ερωτηθείς συνολικά για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Κουμουτσάκος εκφράζει την άποψη ότι «ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πετύχει μια συνολική εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας και απτά οφέλη για εθνικά μας θέματα», ωστόσο, όπως λέει, κατέληξε μόνο στην επιβεβλημένη αναβάθμιση των F-16.

Μιλώντας για την ατζέντα της κυβέρνησης και ερωτηθείς εάν νιώθει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «κλέψει» την ατζέντα της ΝΔ μιλώντας για επενδύσεις, ο τομεάρχης Εξωτερικών υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση υιοθετεί στα λόγια μια ατζέντα μόνο και μόνο για να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία» και εκφράζει την άποψη ότι «δεν γίνεται πιστευτή από κανέναν, ούτε από τους επενδυτές».

Τέλος, αναφερόμενος στη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η ΝΔ είναι σταθερά συνεπής και με τις αρχές της και με τις εθνικές στρατηγικές επιλογές που η ίδια θεμελίωσε».