ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετ-α-τετ Μελανσόν με Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνη

Τετ-α-τετ Μελανσόν με Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνη

Συνάντηση εργασίας της Πλεύσης Ελευθερίας και των Κινημάτων πραγματοποιείται στην Αθήνα από χθες και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2017. Τις εργασίες ξεκίνησε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν που είναι ο τιμώμενος προσκεκλημένος της Συνάντησης, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα συνοδευόμενος από πολλά μέλη και βουλευτές της «Ανυπότακτης Γαλλίας».

Ο Μελανσόν στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο θέμα του χρέους υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει δυνατότητα να εξοφληθεί και έστειλε το μήνυμα εξεύρεσης λύσης συνολικά για το χρέος της Ευρώπης πριν επέλθει καταστροφή.

Έκανε επίσης αναφορά στην διαγραφή του χρέους της Γερμανίας ενώ αποκάλυψε πως η ΕΚΤ δώρισε σε ιδιωτικές τράπεζας το ισοδύναμο ενός ΑΕΠ της Γαλλίας.

Εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Ευρώπη και μίλησε για ένα σχέδιο Β της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης οι οποίες κάποια στιγμή θα μπορούσαν να παρουσιάσουν μια κοινή λίστα στις ευρωπαϊκές εκλογές για να παρουσιασθεί ένα διαφορετικό πρόσωπο το οποίο αξίζει να ακουστεί από τους ευρωπαϊκούς λαούς και όπως είπε, αξίζει να αγωνιστούμε γι΄ αυτό. «Μπορούμε να αγωνιστούμε για να μην έχουμε παιδιά παρατημένα στους δρόμους, παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο και οικογένειες που δεν μπορούν να οργανώσουν την ζωή και την καθημερινότητά τους», είπε ο Μελανσόν.

Τόνισε επίσης πως έχουμε την ευθύνη να ανοίξουμε ένα διαφορετικό δρόμο για την Ευρώπη, μια καινούργια εξέλιξη, έτσι ώστε να μην υπάρχει λαός στην Ευρώπη που θα αναγκάζεται να κάνει πράγματα που δεν το επιθυμεί και ανέφερε για παράδειγμα την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να γίνει σεβαστή η ψήφος του λαού.

Με τον πρόεδρο του πολιτικού κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» Ζαν Λυκ Μελανσόν συναντήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας και ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις