Σπίρτζης για ηλεκτρονικές κάρτες: Συγγνώμη για την ταλαιπωρία – Μείωση τιμών αν…

Σπίρτζης για ηλεκτρονικές κάρτες: Συγγνώμη για την ταλαιπωρία – Μείωση τιμών αν…

Ο υπουργός Υποδομών απολογήθηκε για τα όσα περνούν οι πολίτες στις ουρές των σταθμών και αιτιολόγησε τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε συγγνώμη σε όσους έχουν ταλαιπωρηθεί για να πάρουν ηλεκτρονικές κάρτες για τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μεταφοράς, αποδίδοντας τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των καρτών στο γεγονός ότι τα κυκλώματα που διακινούσαν πλαστά εισιτήρια δεν ήθελαν να εφαρμοστεί το μέτρο, αλλά και σε μια «θεσμική καθυστέρηση» από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Όπως εξήγησε, η Αρχή ζήτησε να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών, ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει να γίνει αίτηση μέσω διαδικτύου.

«Θέλαμε να μην υπάρχει καμία σκιά γύρω από το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την κάρτα. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν δικό μας θέμα, έπρεπε να προσέλθουν αυτοπροσώπως στα γκισέ», πρόσθεσε.

Ο υπουργός είπε πάντως ότι οι μπάρες στα νέα ακυρωτικά μηχανήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα κλείσουν μέσα στον Νοέμβριο. Επεσήμανε ωστόσο πως για όσους λάβουν προσωποποιημένες επιδοτούμενες κάρτες, η παράταση θα είναι ενδεχομένως και ως τις 15 του ερχόμενου μηνός

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης δεσμεύθηκε ότι τα εισιτήρια «θα φθηνύνουν πολύ, όταν θα έχουμε καλύψει τις κλοπές και τη διαφυγή πόρων που γινόταν στις αστικές συγκοινωνίες».