ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Και εγώ στηρίζω την «beat» αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες

Σπίρτζης: Και εγώ στηρίζω την «beat» αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες

«Να εφαρμοστούν και στη χώρα μας αυτά που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία», επιμένει σε νέα ανακοίνωσή του την Παρασκευή (29/09/2017) ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με την συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα διαμεσολάβησης για την εύρεση ταξί «beat».

«Και εγώ στηρίζω την "beat" αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε ότι με την προωθούμενη ρύθμιση δεν πάει να δημιουργήσει προβλήματα αλλά να εφαρμοστούν και στη χώρα μας αυτά που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και να μην συνεχίζουν να υπάρχουν οι σκιές που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο ίδιος, ωστόσο, έθεσε το θέμα που δημιουργείται με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα - και θα πρέπει η Αρχή να ερωτηθεί σχετικά- καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα δημοσιεύει φωτογραφία του οδηγού ταξί ενώ επιτρέπει και την δημοσίευση αξιολογήσεών του.

Είπε επίσης ότι «στόχος της νομοθετικής ρύθμισης δεν είναι να προωθήσει συνδικαλιστικά συμφέροντα και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Διαβάστε εδώ

Ρoή Ειδήσεων