ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ - Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ - Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται σε πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης

Με διαφορά 13 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει την προτίμηση του 31% των ερωτηθέντων, ενώ το κυβερνητικό κόμμα βρίσκεται στο 18%.

Πολύ μεγάλη είναι η διαφορά στην παράσταση νίκης, καθώς ανέρχεται στις 46 μονάδες: 65,% «βλέπουν» επικράτηση της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 19,5%.

Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7%. Ακολουθεί η ΔΗΣΥ με 6,5%, και το ΚΚΕ με 5,5%. Στο όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με ποσοστό 3%, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που ωστόσο καταγράφει άνοδο και συγκεντρώνει το 2% των προτιμήσεων.«Άλλο κόμμα» απαντά το 7% των ερωτηθέντων, 16% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ», «άκυρο/λευκό» θα ψήφιζε το 5,5%, ενώ 11% θα απείχε από την εκλογική αναμέτρηση.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 37% εκτιμά ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το 22% ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας» απαντά το 37%, ενώ 4% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Όσον αφορά στο κυβερνητικό σχήμα που οι πολίτες θέλουν να προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές, το 36% ζητά αυτοδυναμία ΝΔ ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, το 23,5% ζητά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, 10,5% των ερωτώμενων απαντούν αυθόρμητα ότι προτιμούν οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας, ενώ 30% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων