Μητσοτάκης στα Ιωάννινα: Ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ η στήριξη των αδυνάτων

Μητσοτάκης στα Ιωάννινα: Ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ η στήριξη των αδυνάτων

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ειδήσεις: Μήνυμα για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων έστειλε από το 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (01/11/2017) στα Ιωάννινα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως ο αξιακός κώδικας και ο πυρήνας της πολιτικής του κόμματος του είναι η στήριξη των αδύναμων συνανθρώπων.

«Η ατζέντα της στήριξης του αδύναμου, της κοινωνικής αλληλεγγύης, κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν πως είναι ζήτημα της Αριστεράς. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα, που έχει στο κέντρο της πολιτικής της πρώτη προτεραιότητα, την αλληλεγγύη και τη στήριξη των αδύναμων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως η ΝΔ «σχεδιάζει προσεκτικά την επόμενη μέρα, επειδή πιστεύουμε ότι τώρα χρειάζεται συνεκτικό εθνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο πηγαίνει πάνω και περά από μνημόνια, το οποίο θα μπορεί να παρουσιαστεί στην ελληνική κοινωνία, με όρους αλήθεια και αξιοπρεπείας και να εφαρμοστεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα».

O Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι προσβάλει την αξιοπρέπεια των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, λέγοντας πως έκανε του φτωχούς φτωχότερους και περικοπές στο ΕΚΑΣ και ότι δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ, ενώ ανέχεται συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει συχνά να δοκιμάζεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων στις ουρές στα νοσοκομεία ή στο μετρό, καθώς δεν είναι ικανοί να εφαρμόσουν σχέδιο για ηλεκτρονικό εισιτήριο», σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ έχει της δική της διαφορετική αντίληψη, που δεν θέλει να εξισώσει την ελληνική κοινωνία προς τα κάτω, ενώ ανακοίνωσε πως επεξεργάζεται ένα γενναίο και τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί στο 11ο Συνέδριο του κόμματος.

Παράλληλα, υποστήριξε πως οι άνθρωποι που βρίσκονται σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, χρειάζονται εργαλεία υποστήριξης, και έκανε ειδική αναφορά στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που στοχεύει, όπως επισήμανε, «στη σταδιακή επανένταξη στην αγορά εργασίας, που εφαρμόστηκε πιλοτικά το 2014 και αρχικά πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβεβαίωσε πως αυτή την πολιτική η ΝΔ θα τη στηρίξει και θα την ενισχύσει με περισσότερους πόρους, σημειώνοντας πως «εμείς θα είμαστε αυτοί στην επόμενη κυβέρνηση που θα την αναπτύξουμε περισσότερο».

Μείωση εργοδοτικών εισφορών και βασική εθνική σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού χαρακτήρισε «εκτρωματικό τον "νόμο Κατρούγκαλου"», εξήγγειλε μείωση εργοδοτικών εισφορών και βασική εθνική σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως η χώρα χρειάζεται εθνικό διάλογο για το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα και εξήγγειλε 1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί και 2.000 ευρώ για το δεύτερο και τόνισε πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων