ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση Βενιζέλου – βουλευτών στο ΚΤΕ Οικονομικών

Σύγκρουση Βενιζέλου – βουλευτών στο ΚΤΕ Οικονομικών
Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, ή θα καθηλωθούμε ή θα μας βγει...

«Δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο στην Ευρώπη», δήλωσε κατά τη διάρκεια του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο μπλοκ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, το ένα είναι Γερμανία, Ολλανδία και το άλλο Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συζήτηση για διεύρυνση του εγχειρήματος αντιμετώπισης του χρέους. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, ή θα καθηλωθούμε ή θα μας βγει» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στην Σύνοδο της 21ης Ιούλιου είπε ότι ή θα διασφαλιστεί ή θα πάει προς το καλύτερο. Θέλουμε μια συμφωνία θεσμικά κατοχυρωμένη. Η Βάσω Παπανδρέου, ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Νίκος Σαλλαγιάνης είπαν ότι πρέπει να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες για να σωθεί η χώρα.
Η απάντηση του Ευ. Βενιζέλου ήταν άμεση λέγοντας πως «αν εννοείται εκλογές, θα ήταν καταστροφικό».

«Ένα ευρύ κομμάτι της κοινωνίας δεν συμπαρατάσσεται», δήλωσε η κ. Παπανδρέου. Το λόγο πήρε η Μιλένα Αποστολάκη η οποία σημείωσε ότι η αφετηρία της προσπάθεια ήταν στις 5 Οκτωβρίου του 2009 και όχι τώρα.

Ο Δ. Κουσελάς ζήτησε χρονοδιάγραμμα είσπραξης οφειλών από τους μεγαλοοφειλέτες, για να εισπράξει την απάντηση του κ. Βενιζέλου: «Εσυ τι έκανες όταν ήσουν υπουργός; Ο κ. Κουσελάς απάντησε «εγώ ήμουν υφυπουργός και όχι υπουργός, γι’ αυτό και έφυγα, γιατί κυνηγούσα τους οφειλέτες.