ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με… «στρατό» στην Αθήνα ο Ερντογάν - Ποια θέματα περιλαμβάνονται στην ατζέντα του

Με… «στρατό» στην Αθήνα ο Ερντογάν - Ποια θέματα περιλαμβάνονται στην ατζέντα του

Ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 250 ΕΠΙΛΕΚΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ - ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ -

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Προεδρίας κατά την διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθούν διμερή και περιφερειακά θέματα.

Την σχετική επίσημη πρόσκληση επέδωσε το πρωί του Σαββάτου (02/12) ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς, στον εδώ πρέσβη της Τουρκίας Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ.

Έρχεται με στρατό!

Με έναν μικρό... στρατό ετοιμάζεται να φτάσει στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατίας». Ο «σουλτάνος» θα συνοδεύεται από 250 άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας και «επίλεκτους» της εμπιστοσύνης του, που θα δημιουργήσουν ένα τείχος ασφαλείας γύρω του. Οι άνδρες αυτοί είναι πολύ πιθανόν να διαπαρούν και στη Θράκη, που ο Ερντογάν θα θελήσει να επισκεφτεί.

Παράλληλα, η Άγκυρα είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει «σχέδια πτήσεων» που θα μπερδέψουν ενδεχομένως εχθρούς του Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι θα έχουν στόχο το αεροπλάνο του. Ανάλογα σενάρια «μιλούν» για πτήσεις «ίδων αεροσκάφων» πάνω από το Αιγαίο, ώστε να μην γνωρίζει κανείς σε ποιο αεροπλάνο θα βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, προκειμένου να μην αναβιώσουν μνήμες του αποτοχημένου πραξικοπήματος σε βάρος του.

Η γεμάτη ατζέντα του «σουλτάνου»

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό. Όπως τόνιζαν πηγές του Μαξίμου, σε μία περίοδο με δυσκολίες στις σχέσεις των δύο χωρών και με κρίσιμα ζητήματα για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, ο διάλογος με την Τουρκία είναι πιο σημαντικός από ποτέ.

Η ατζέντα των συζητήσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» θα περιλαμβάνει τα εξής θέματα: Μεταναστευτικό, Αιγαίο, ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, οικονομική συνεργασία με έμφαση στα μεγάλα projects.

Σχετικές ειδήσεις