ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Ζώης: Η κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει

Χρ. Ζώης: Η κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει
Για κατεδάφιση της όποιας δημόσιας διοίκησης κάνει λόγο ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ...

Για κατεδάφιση της όποιας δημόσιας διοίκησης κάνει λόγο ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ κ. Χρήστος Ζώης, με αφορμή το νομοσχέδιο για το βαθμολόγιο-μισθολόγιο

Ο βουλευτής της ΝΔ, σημειώνει μάλιστα πως η κυβέρνηση κάνει το πρωτοφανές – παράδοξο: «Βαφτίζει εξορθολογισμό της λειτουργίας της διοίκησης την ισοπέδωση και απαξίωση του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου. Στοχοποιεί τους υπαλλήλους, καταφεύγοντας σε κοινότοπες διατυπώσεις, που δείχνουν βαθειά άγνοια της ποιότητας του έμψυχου δυναμικού του δημόσιου τομέα. Καταργεί οργανικές θέσεις, αποσυντονίζει, αποδιοργανώνει, καθιστά ελλειμματική κάθε δυνατότητα, που έχει σήμερα η διοικητική μηχανή, υποσχόμενη ότι -στη συνέχεια- θα την αναδιοργανώσει και μετά θα ανακατανείμει και θα επανακατατάξει τις οργανικές θέσεις. Βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο, αφού μετατρέπει ένα κατεξοχήν εργαλείο διοικητικής ανάπτυξης, όπως το μισθολόγιο-βαθμολόγιο σε εργαλείο δημοσιονομικής προσαρμογής».

Ο κ. Ζώης καταγγέλλει μάλιστα το ΠΑΣΟΚ πως δεν κλείνει, ενώ υπόσχεται το αντίθετο, τον κύκλο της εξάρτησης και των πελατειακών δικτύων για την εξέλιξη του δημοσιοϋπαλληλικού προσωπικού, καταλήγοντας πως η κυβέρνηση, «ούτε μπορεί, ούτε θέλει. Μοιάζει με το βρεγμένο που δεν φοβάται τη βροχή».