Πλειστηριασμοί: Στο ΣτΕ η Κωνσταντοπούλου για την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων

Πλειστηριασμοί: Στο ΣτΕ η Κωνσταντοπούλου για την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων

Ως «μία ακόμη από σειρά νομικών ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί εναντίον της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών» για τις οποίες «έχει δεσμευθεί ότι θα εξαντλήσει κάθε νομική, πολιτική και κινηματική ενέργεια για να σταματήσουν» χαρακτηρίζει τη Δευτέρα (11/12/2017) η Ζωή Κωνσταντοπούλου, την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναμένεται, πιθανότατα αύριο, επί της αίτησης αναστολής κατά της απόφασης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Την εν λόγω αίτηση κατέθεσαν - μαζί με αίτηση ακύρωσης - η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου και ο Κώστας Ζηκογιάννης στις 5 Δεκεμβρίου, για λογαριασμό της συμβολαιογράφου Λαυρίου, Ελένης Καραγεωργοπούλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει στην αίτησή της «παράνομη» την απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου περί «αναστολής της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια όλων των πλειστηριασμών». Όπως επίσης επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της, η αίτηση ακύρωσης, λόγω της σπουδαιότητάς της, παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με δικάσιμο 5/10/2018.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ