ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προθεσμία του Τσίπρα στο ΥΠΕΞ για τα μυστικά κονδύλια

Προθεσμία του Τσίπρα στο ΥΠΕΞ για τα μυστικά κονδύλια
Να καταθέσει στοιχεία για τα «μυστικά κονδύλια» μέχρι την προσεχή Τετάρτη ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Αλέξης Τσίπρας...

Να καταθέσει στοιχεία για τα «μυστικά κονδύλια» μέχρι την προσεχή Τετάρτη ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ταυτόχρονα κατήγγειλε «απόπειρα συγκάλυψης».

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό RealFM ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι, τόσο ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης όσο και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης δεν έδωσαν απαντήσεις σε ερωτήσεις που είχε καταθέσει.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού ζήτησε να μάθει το ύψος των δαπανών και αν υπήρξαν αυξήσεις σε σχέση με τις προϋπολογισθείσες δαπάνες.

Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε να πληροφορηθεί, αν μεταφέρθηκαν δαπάνες από άλλους κωδικούς, την προέλευση των αιτημάτων αύξησης των δαπανών και αν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι, δίνει διορία ως την επόμενη Τετάρτη να δοθούν τα στοιχεία που έχει ζητήσει και πρόσθεσε ότι «αν δεν μας απαντήσουν, θα απαντήσουμε εμείς», αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαθέτει στοιχεία σχετικά με τα μυστικά κονδύλια.