ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστάσεις Βενιζέλου από το έργο του 20μήνου

Αποστάσεις Βενιζέλου από το έργο του 20μήνου
Όσο περνάει ο καιρός και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κρατά στα χέρια του το «καυτό» χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών...

Όσο περνάει ο καιρός και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κρατά στα χέρια του το «καυτό» χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, τόσο περισσότερο τον βλέπουμε να κρατά αποστάσεις από τον προκάτοχό του, ενώ πολιτικοί φίλοι του εξακολουθούν να τον βγάζουν «στη σέντρα».

Η Μιλένα Ασποστολάκη στο τελευταίο ΚΤΕ Οικονομικών έκανε αίσθηση, αλλά δεν ήταν η μόνη. Δεν μπορεί κανείς βέβαια να προσάψει στον αντιπρόεδρο μόνο… υστεροβουλία, αφού πράγματι ο προκάτοχός του κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου το μόνο που έκανε ήταν να υπογράψει ένα μνημόνιο το οποίο δεν κατάφερε καν υλοποιήσει στο μισό.

Η κα Αποστολάκη, ακραιφνής φίλος και υποστηρικτής του υπουργού Οικονομικών δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε πρόσφατα το έργο της, αλλά το 2009, υποδηλώνοντας σαφώς πως οι ευθύνες για την σημερινή κατάσταση βαραίνουν την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου. Από την άλλη πλευρά η κα Τόνια Αντωνίου, επίσης επιστήθια φίλη του κ. Βενιζέλου, «την είπε» στον πρώην υπουργό Ναυτιλίας κ. Διαμαντίδη, όταν ο ίδιος έστρεψε τα βέλη του στην σημερινή ηγεσία του Οικονομικών. «Τόσο καιρό που τα λέγαμε εμείς ήμασταν προδότες» του απάντησε με το γνωστό πληθωρικό της ύφος.

Ο κ. Βενιζέλος πολλές φορές αφήνει να εννοηθεί πως δεν είναι διατεθειμένος να σηκώσει το μεγάλο βάρος της προηγούμενης ηγεσίας. Το αντίθετο μάλιστα. Το επόμενο διάστημα θα εκθέτει όσο μπορεί περισσότερο τον κ. Παπακωνσταντίνου, αφού έχει διαπιστώσει πως επί ενάμιση χρόνο όχι μόνο δεν διαπραγματευόταν τίποτα, αλλά επίσης βύθιζε τη χώρα στην ύφεση ολοένα και περισσότερο. Σύντομα θα υπάρξουν παρεμβάσεις του που με μεγαλύτερη σαφήνεια θα προσανατολίζεται προς τα εκεί, αφού και ο ίδιος δεν θα κάνει τη χάρη στο Παπανδρεϊκό περιβάλλον να σηκώσει ένα βάρος που δεν του αναλογεί.