Ζάεφ σε Σκοπιανούς: Αν επικυρωθεί η συμφωνία θα κάνετε... «χρυσές δουλειές» στην Ελλάδα

Για τα οφέλη που έχουν τα Σκόπια…

Πολιτικές αναταράξεις μετά το «φρένο» στην έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Τη δυσφορία κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η…

Θλίψη: Αστυνομικός σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Λ. Ποσειδώνος

Την τελευταία του βόλτα με τη μηχανή…

Συνελήφθη στα σύνορα με την Ελλάδα συγγενής του Οτσαλάν

Έναν συγγενή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν συνέλαβαν Τούρκοι…

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα σαρώσουν ισχυρές καταιγίδες

Θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας…

Παππάς: Η Ελλάδα επανακάμπτει στον τομέα του Διαστήματος

Παππάς: Η Ελλάδα επανακάμπτει στον τομέα του Διαστήματος

Νίκος Παππάς | Ειδήσεις: Μνημόνιο συνεργασίας (Memorandum of Cooperation) με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας ESA (European Space Agency), Johann Dietrich Woerner, υπέγραψε τη Δευτέρα (18/12/2017) ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο υπουργείο.

Το μνημόνιο αφορά την ίδρυση του Kέντρου Aνάπτυξης Νεοφυών Επιχειρήσεων BIC (Business Incumbation Center), το οποίο θα στηρίζει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις νέες τεχνολογίες. Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας και ανέφερε ότι η Ελλάδα επανακάμπτει σε έναν τομέα ο οποίος είχε αφεθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Η χώρα μπορεί να ξανακερδίσει το στοίχημα και σε αυτόν τον τομέα» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και πρωτοπορεί σε τομείς που σχετίζονται με τη διαστημική τεχνολογία, όπως η γεωργία, η ναυτιλία κ.λπ.

Ο επικεφαλής της ESA σημείωσε ότι είναι σημαντικό να στηριχθούν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες, και συμπλήρωσε ότι οι επιχειρήσεις που θα συνεργαστούν με την Υπηρεσία θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν σημαντικούς οικονομικούς πόρους καθώς και πολύτιμη τεχνογνωσία, με στόχο τη γρήγορη ανάπτυξή τους.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε σήμερα και ο γγ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Β. Μαγκλάρας, με το μέλος του ΔΣ της γερμανικής εταιρείας OHB SE, Fritz Merkle, με αντικείμενο τη δραστηριοποίηση της OHB στην Ελλάδα, μέσω της ίδρυσης εταιρείας με συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου σε αυτήν.

H OHB είναι μία από τις τρεις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες στον χώρο του διαστήματος, έχοντας ως κύριο αντικείμενο την κατασκευή δορυφόρων χαμηλής τροχιάς καθώς και γεωστατικών δορυφόρων. Σκοπός της συνεργασίας είναι η συμμετοχή της ελληνικής εταιρείας στην κατασκευή δορυφορικών ή άλλων διαστημικών συστημάτων, με συμμετοχή και άλλων ελληνικών εταιρειών, στο πλαίσιο εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων.

Ο κ. Μαγκλάρας επισήμανε ότι η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας είναι μία απτή απόδειξη ότι οι επενδύσεις έρχονται στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής είναι πλήρως ενεργοποιημένο σε αυτόν τον δρόμο. «Η συνεργασίας μας με την ΟΗΒ θα ανοίξει νέους δρόμους στον τομέα του διαστήματος, καθώς η Ελλάδα έχει πολύτιμο επιστημονικό δυναμικό στον χώρο» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το Νίκο Παππά